bugün

19 eylül 2007 fenerbahçe inter milan maçı

yorumları okumadan önce hakkında bir şeyler karaladığım, okuduktan sonra ise bir şeyler daha eklemek istediğim maç olmuştur:

şimdi hazretlerden bazıları buyurmuşlar ki "bu maç başarı sayılmaz". e fener yenilince ağzından tüm salyalarını saçarak başarısızlık sayıyorsun ama. "ahahahaa yine rezil oldun fener" demesini biliyorsun. öyle ya da böyle, şansla falan değil, fenerbahçe mükemmel oynayarak, ezerek, koşarak, mücadele ederek interi mağlup etmiştir arkadaşım. ki bence bunun adı başarıdır. küçük ya da büyük olması seni ilgilendirmez.

şaka maka fenerbahçe büyük çoğunluğu yanıltarak iyi bir galibiyet almıştır ama bazılarımız bunu "turu geçtik heyoo" modunda kutluyorlar. bir maçla kimse turu geçmiyor kardeşim. dünyanın en dengesiz takımının taraftarıyız biz, bunu herkesten daha iyi bilmemiz lazım. 3-0 lık psv maçından sonra da böyle yorumlar okumuştuk heryerde, sonuç ise malum...

son sözüm de tiksinerek okuduğum aşırı fanatik yorumlar için... "türk futbolu geriye gidiyor" diyorlar. böylesine rezil bir ulusal bilince sahip ülkede ne futbol gelişir ne de medeniyet.

yani klişe ama kısaca; kafaların değişmesi şart...

edit: çoğu entry siliniyor çatır çatır... ağır geldi herhalde... bari söylediklerinizin arkasında durun...