bugün

markette açılmayan poşetin yarattığı gerginlik

zamanla alışılan hatta aynı marketten alışveriş yapıyorsanız kasiyerin de alıştığı hadisedir. yoğunluk yoksa yardım bile eder.

bu poşet konusundaki kabiliyetsizliğim sınır tanımamakta olduğu için poşet açma savaşına gir, parayı öde, arkandaki müşterinin aldıklarıyla karıştırmama gerginliklerinden kurtulmak için poşetlemeyi hemen her markette olan ama ülkemizde nadiren kullanılan poşetleme yerlerinde yapmak en ideal çözümdür. halledilebilir.

ancaaaaak... şöyle bir müşteri portföyü var ki evlere şenlik ve sayıları giderek artmakta. aldıkları ürün kasadan geçerken ne poşetleme yapan ne de ödeyeceği parayı hazırlayan hatta cüzdanını bile cebinden çıkarmayan tipler var. bu tiplerin en büyük taktiği bizim kusurumuzdan yararlanıp 1 poşeti açmaya çalışır gibi yapıp sanki onda da barkod sistemi varmışçasına tüm ürün geçişini çaktırmadan izlemesidir. ürünlerin geçişinin bitmesine 1 veya 2 ürün kala ile kasiyerin fiyat söyleme arasında da yalandan poşetleme işlemine başlarlar. poşet elinde ve daha 1 bilemedin 2 ürün koymuşken cüzdanı çıkarıp ödeme yapar. hele çıkan nakit değil kredi kartıysa iyice sinirlerim artıyor. kartı verip cüzdanı cebine koyan ve kasiyerin işlemi bitirip kartı faturayı uzatmasıyla tekrar aynı işlemleri yapan ve üstüne sizin ürünleriniz geçerken poşetleme işlemini başka yerde yapmadığı gibi poşetleri kendine yakın tutmaya çalışan versiyonlar bile var.

gün geçtikçe artmakta olan bu sinir bozucu, bencil insanlardan tiksiniyorum. haaaa obsesyonel bir durumdur eyvallah amma velakin sayılarının feci artması ve obsesyonun bulaşıcı olmaması tiksintimde yumuşatmaya gitmiyor.