bugün

muhteşem yüzyıl

Tarihi olayları çarpıtan, dinimizdeki batıl inanışları körükleyen dizi.

Sultan süleymandan habersiz yaprak kımıldamazmış. Ondan habersiz nefes alan olmazmış, herkesin haddinemiymiş sultan süleymana baş kaldırmak. ha birde ucube gibi bir karının '' bugün ölmeeyeceksiniz sultanıım '' he amk bari hangi tarihte öleceğimide söylede ölmeden önce namaza falan başlıyim.

bir sultan öyle kafasına estiği gibi çıkamaz saraydan. yıl 1557. şeriatla yönetiliyorsunuz. ve başın açık höydür höydür dışarda gez. borumu öyle dışarı çıkıp karizmatik bir bakışla halkı korkutmak. kapıda taşla sopayla bekleyen insanlarda da hiçmi onur şeref yok amk. sen oraya hangi dava için geldin iki bakışa tav oldun.

nurbanunun kuytu köşelerde ağayla fingirdeşmesi, kadınların şehzadeyle olan samimiyetleri, nurbanunun yıkandığı küvet falan.. Yok böyle bir hayat AMK. 19 yaşımda bile nurbanunun zevk sürdüğü küvete giremedim. fakirlik işte.

Bu dizi hayla reyting kırıyor anlamıyorum. Şehzade mustafa varken iyiydi. Mehmet günsür can katıyordu diziye. Karizması ve samimiyetliği gerçekçi geliyordu. Ama bu selim karakterini falan canlandıran oyuncu ne allasen. Zorla para verip oynattırıyorlarmış gibi.

Banene amk sarayda dönen karı kız muhabbetinden kaç bölümdür savaş yok dizide.

kim kimi kertcekse kertsinde bitsin gaylı şu dizi. selim tahta geçsin ve muhahahahah taht bana kaldı. gel nurbanu gel. artık sana sabah akşam istediğin kadar posta atabilirim.

nurbanu: kikiki bende sultan oldum. artık bende şirinleri görebilirim...