bugün

divergent

bir kitap serisi ve aynı zamanda nickim olan Uyumsuz anlamındakı kelime. kitap ilk başta açlık oyunlarını andırmaktadır fakat farklıdır. Veronica Roth un yazdığı üçlemedir. Divergent, insurgent, alligeant. Kitap Beatrice prior un bakış açısından anlatılmaktadır.
--spoiler--
insanlar 5 topluluğa bölünmüştür ve her topluluğun uğraşları amaçları ayrıdır. Bu toplulukların isimleri fedakarlık, cesurluk, dürüstlük, dostluk ve bilgeliktir. Her birey 16 yaşından sonra hayatına devam etmek istediği topluluğu seçmek zorundadır. Seçtiği topluluğa ayak uyduramayanlar ise topluluksuz olarak kalır ve topluluklardan uzakta zor şartlar altında yaşarlar. Beatrice fedakarlık topluluğundandır. 16 yaşına gelince yetenek sınavına girer. Ama sonucu uyumsuz olduğunu gösterir. Uyumsuz olmanın ne demek olduğunu tam olarak bilmeyen ama kendisi için tehlikeli olduğunu bilen Beatrice bunu saklamak zorunda kalır. Seçim günü herkesi saçırtan bir tercih yaparak cesurluk topluluğunu seçer. Tris zor da olsa cesur olmaya alışır ve yeni insanlarşa tanışır . Eğitmenleri Dört tris e aşık olur ve tris de ondan çok hoşlanır. Daha sonra tris, bilgeliğin yönetimi ele almasının önünde duran uyumsuzları tespit edip yok etmek istediğini öğrenir. Bilgeliğin saldırıları sonucu ayaklanmalar çıkar ve fedakarlık ile cesurluk, bilgeliğe karşı koymaya çalışırlar.
--spoiler--

28 martta türkiyede filmi vizyona girecek. bana sorarsanız Dört ü oynayan kişi pek olmamış. 18 yaşındaki bir karakter için fazla yaşlı görünüyor. onun dışındaki oyuncular yakışmış.