bugün

arzu çağlan

Sansürlenmiş, susturulmuş radyocu. başka marifetleri yazarlık, gezginlik.

Kısası= 21 yıl önce best fm onun sesiyle açıldı ve sekreter telefonuyla kovuldu.

Uzunu= Hani son zamanlarda popülaritesi hem siyasal hem mizah yönünden bir hayli artmış olan ‘susan dilsiz şeytandır.’ söylemini baz alırsak bu hanımefendi bu kategoriden ses (jet ama ses) hızıyla yırtar ki mikrofonunun sesini kısmalarıda bu denklemde yer almaktadır.

Bilgilidir, dobradır, empatisi iyidir, kimin yanlışı varsa (onun tabiriyle madilik) şak diye sokar lafı. Aynı paralellikte alkışıda vardır. (Aynı paralellik dediysem reaksiyon olarak yoksa madilikler diyarı oluşumuz malum.) Lafı yiyenin alkışı alanın cinsini partisini rengini dinini kıstas almaz. Belki alkış konusunda hemcinslerine 1 doz fazla alkışı olur ki bu mevzuda benden ona alkışı vardır.

Gezi olaylarında, Berkin olayında çok sesi çıktı. Çünkü içi çok yandı. Bu kadın böyledir. Ne kadar içi yanarsa o kadar yakar mikrofonu. Dinleyicileri onu bilir.

Aynı sağ duyuyu şehit haberlerinde de yapmışlığı vardır. Ağlamışlığı vardır. Hatta bir gün durup dururken neşeli şen şakrak giden program şarkı arasından çıkınca aldığı bir haberden dolayı sinirlenip ağladığına şahit oldum. Anlatmadı ne olduğunu biraz dost kazığı imasını verdi ve sinirinden ağladı.

7 yıldır dinlerim ben bu hanımefendiyi. Bazı zamanlar fikirlerimiz uyuşmaz amma velakin bilinir bu kadın özgür aklıyla özgün empati yeteneğiyle böyle düşünmüş. Konuşturuluyor diyemezsiniz mikrofonunu satmış diyemezsiniz.

Benim onu dinlememin en büyük sebebi şudur. O gerçek insan tepkileri verir. Kahkahaysa kahkahası öfkesiyse öfkesi hep yüksek içten ve oncadır.


Gelelim best fm’e ve eski çalışma arkadaşlarından cem arslan’a. Best fm’e lafım yok. Lafım yok derken sildim frekansını gittim ki bende çok frekans yoktur. Konuşan radyo severim.

Gelelim cem arslan efendiye. Güya best fm’in gerçek muhalif sesi oymuş eğer sansür olsaydı benden başlardı diyor. Ciddi anlamda güldüm. Eğer arzu’nun susturulmasından önce duysaydım kahkaha bile atardım. Sürekli ama’sı olan bi adam benim için. Dahada deşerim ama ama ama ama ama… (anlayana 1 ama daha arttırıyorum).

Hadi bunları geçtim. Kendini muhalefet yapabiliyor sanabilirsin(sen muhalefetsen Arzu ne?). Komik sanabilirsin. Belki bunların hepsisindir ve ben anlamıyorumdur-anlayamıyorumdur. Yalnızca şunu açıklamanı isterdim. Arzu kovulduktan sonra yaptığın retweet’i açıklamanı. Kaç yıllık mesai arkadaşın işinden olmuş sen ‘zaten sürekli radyoda ııııı’lıyordu.’ yazan adamı retweet ediyorsun. Seni çok dinlemem ama bilirimki sen Arzu’ya böyle bir eleştiride bulunsan programında; Arzu seni pembeleşinceye kadar laflardı. Sen büyük ihtimalle ilk nokta gelmeden mor olurdun ama o pespembe yapmadan bırakmazdı. O radyo 21 yıl önce arzu’nun sesiyle açıldı. Kim bilir kendince patronculuk oynayıp kıdemini kutluyorsundur.

içildi mi sabah çayları? Anonsunun kıymetini bilen birileri çıkar nasılsa. Kıymetini bilen çıkar ama yemezse ki muhtemeldir ben o kadına güveniyorum. Bulur bi yolunu.

Arzu’ya not= Hiç hazetmem çaydan ama ilk yayınının şerefine 1 demlik devireceğim.