bugün

the truman show

Her izleyende olduğu gibi beni de bir an "olabilir mi lan.?" ŞÜPhesine sevk eden çok sağlam ve dibine kadar doğru mesajlar içeren film. Medyanın özellikle televizyonun bizden zamanımızı ,hayatımızı fark ettirmeden çaldığını, popüler kültürün , zenginleri daha zengin etmek fakirleri daha da fakirleştirmek için kapitalizmin gerektirdiği reklamlarla ihtiyacımız olsa da olmasa da istesek de istemesek de aldığımız, tükettiğimiz,kullandığımız ürünleri nasıl bilinçaltımıza soktuklarını en iyi şekilde anlatmışlar.
toplumun baskısıyla doğumumuzdan beri dayatılan kurallar ve önceden belirlenen hayat şeklimizle aslında robottan , kukladan farksız olduğumuz gerçeğini çarpmışlar yüzümüze.
sonuç ise bence her şey kusursuz da olsa truman showda o yine de korkusuna rağmen gerçekliği tercih etti. Bu da ne olursa olsun sahte her türlü iyi şeyin, kişinin yerine kötü de olsa gerçek olanın daha doğru olduğunu kanıtladı.gerçek ve farklı olduğuna inandığı kişi ve sevgi için sınırları zorladı ve çıkışı yakaladı. Yani düşüncelerimizi hatta gerçeklerimizi bile sorgulayabilme cesaretini kaybetmedikçe bundan vazgeçmedikçe özgürlüğümüzü de kaybetmeyiz asla . Ne de olsa kafamıza da kamera koyamazlar, düşünceler kurşun geçirmez.!