bugün

kürt olmak

sözlüğün faşist dolu olduğunu göstermiş bir halka mensup olmaktır. kürtlere yapılan baskının, zulmün onda biri kendisine veya ailesine yapılsa o dilinden düşürmediği bayrağa da, vatana da, millete de ana avrat sövecek gerzeklere dert olmaktır.

askerde çok gördük, 'biz vatan için ölmeye geldik, vatan millet sakarya heyyy' diyenler, komutanın eğitim için iki dk. süründürmesi veya sabah beşte koğuşun uyandırılması sonrası 'ben böyle vatanın da, böyle askerliğin de anasını...' diye başlayanları. 'çocuğumu askere gönderirsem orospu çocuğuyum' diyenleri. hepsini gördük koçum. askerlik yaptıysanız siz de gördünüz, yapmadıysanız göreceksiniz veya diyeceksiniz. sizin vatan sevginiz burada bitiyor işte. azıcık zora geldi mi, vatan aşkı filan kalmıyor. sözlükte yazmak kolay.

ama bu adamlar ölmek pahasına dağa çıkıyor mu? çıkıyor. senelerce mağaralarda yaşıyor mu? yaşıyor. siz kurtlar vadisini izleyip polat alemdar adam kestiğinde zevkten orgazm olursunuz anca. onun gibi pardesüler, takım elbiseler giyip kendinizi de kahraman bir türk zannedip ortalıkta bağırırsınız 'kürtler şöyle, böyle rörörö', 'biz bu vatanı kanla suladık heyheyhey', 'bir türk dünyaya bedel vayvayvay' diye. kodumun tosuncukları sizi. götü boklu klavye delikanlıları. çık dağda üç gün yaşa da göreyim kahramanlığını.

not: kürt değil türkmenim.