bugün

the hobbit the desolation of smaug

Filmi simdiye kadar 2 sefer sinemada izledim. Bununla yetinmeyip ilk filmi 2 sefer izledim ve LOTR serisini de bitirdim. Orta dunyaya doydum mu tabiki de hayir. Pek akillica olmadi belki ama youtube'dan filmin yapim asamasina dair bir ton video izledim. Sonra bu da kafi gelmedi, oyuncu kadrosundan hepsinin film hakkinda röportajlarini izledim. Yetmedi, fan made hobbit lotr videolarina sardim. Ordan eski LOTR videolarina takildim. Baktim o da olmuyor internette yazili röportajlari okumaya basladim. Bu deliligin sonu nereye varacak bilmiyorum. Bildigin orta dunyayla yatip kalkiyorum. Yakin zamanda hobbit kitabini temin etmeyi dusunuyorum, son filme de daha bir suru zaman var be peh!

--spoiler--
bu arada arastirirken ucuncu filmin sonunu da ogrenmis oldum. En delisi oldugum uclu, thorin, kili, ve fili ölüyorlarmis :/ Bes ordular muharebesinde amcalarini kurtarayim derken ölüyorlarmis. Thorin agir yarali kurtuluyormus de yine ölüyormus. Ölürken anladigim kadariyla bilbo yaninda oluyor ve bilbo ile barisik bir sekilde ölüyor. Arken tasi gögsüne konuluyor o sekil gömülüyor. simdi ben bunu okudum dunyam az bucuk yikildi. Kili hele, sen orklarin zehirli okundan kurtul, sonra gel öl. E be peter jackson demek istiyorum, madem kili ölecekti ne diye cocugu taurel'e asik ettin? iste bunlarin hepsi dram.

muhtemelen duygusal acidan baya icimizi sisirecek bir kapanis filmi olacak. simdiden internette kampanya baslatalim kili, fili ve thorin ölmesin diyenler turemis. bunlari da anlamiyorum. kitapta yazilan neyse o iste. zaten son film, ha ölmüsler ha yasamislar. taurel girdi diye ortaligi ayaga kaldiranlar, bu uclu olmazsa dunyayi yikarlar benden soylemesi. bence ölmeliler. eminim ki gorsel acidan zengin bir sahne olacak.

Söyle bir gorseli var:
görsel

--spoiler--