bugün

ankara nın en lüks semtleri

güzide ülkemizin nadide başkenti, gri şehri, bozkırı olan ankaranın en lüks semtleridir. bu gün arkadaşlar ile aramızda çıkan bir muhabbetten ötürü merak konusu olmuştur. üç seçenek arasında gidip gelinmiştir.

bilkent : çankaya semtinde bulunur. içinde bilkent üniversitesi gibi bir idolü barındır ki zaten bilkenti bilkent yapan da odur. aynı zamanda 7-8 yıl önceki ankara için bir sembol olan real de tüm ankara için duygusal bir anlam teşkil eder. içinde zengin piçlerinin ister bilkent üniversitesinde ister başkent, atılım, çankaya üniversitesi olsun. uğradıkları mekanları içinde barındır. ayrıca bir rivayete göre dünyada iki tane ferrarinin kafa kafaya girdiği tek mekandır.

mustafa kemal mahallesi : içinde mahalle geçtiğine bakmayın semt olur kendisi. aslında bir öncesinde anlattığım bilkentin hemen yanıdır. aradan eskişehir yolu ve bilkent köprüsü böler. 5-6 yıl önce yolu bile olmayan bir mekan hayal edin her taraf gecekondu. gece oraya girmeye korkar insan işte bura öyle bir yerdi, çünkü değeri bilinmiyordu. şimdi ise durum şu; bir tarafında odtü, öbür tarafında tobb üniversitesi biraz ilerisi hacettepe bilkent üniversitesi de çok yakın. içinde kentpark ve cepa gibi ankaranın en çok tercih edilen 2 avm sini barındırıyor. bok kadar bir mekan olmasına, hala sürekli inşaat yapılmasına ve etrafın tozuna dumanına rağmen içinde bir özel fransız okulu, 2 tane normal özel okul bir tane devlet okulu barındırır. ayrıca bütün zenginlerin eğlence mekanı olarak vazgeçilmez yeri olan tepe prime yi de içinde barındırır. neden olduğu anlaşılmayan şekilde ev fiyatları sayacağım diğer 2 yerden de daha pahalıdır.

beysuket : bana sorarsanız burası en lüks olanı. içinde avmler yok, bir kaç küçük kafe dışında eğlence mekanı yok. hemen yanı başında hacettepe üniversitesi var. bu semt daha apartman işgaline yenik düşmemiş öbür ikisi gibi. amerikan tarzı evler olur ya işte onlarla dolu. her yer yeşillik cennetin ankara şubesi.

bu arada bu üç semtinde ortak özelliği içlerine otobüs ve dolmuşun çok az gelmesi o yönde ulaşım sıkıntıları mevcut. sebebide bence içinde yaşayan herkesin arabası olması*