bugün

atatürk ile ilgili bilinmeyen gerçekler

bol bol yazı iki kare görüntü ve bir sürü nasihat. eğer onların savunduğu gibi bir hayata devam ediliyor olsaydı böyle bir video bile hazırlayamazdı bunu yapan şahsiyet. bugün Mustafa Kemal Atatürk'ü eleştirebiliyorsan zaten özgürsün demektir. Ninjaya benzeyen kadınların yanındaki sakallarının altından kindarlık akan bir sürü adam ile sürülebilecek bir hayat çekilir olmazdı. o zamanların yetkili islami (sözde) efendileri memleketi zaten dibe sürükleyen kişi/kişiler olarak değerlendiriliyor ki bunun eminim bir çok örneği de mevcuttur. işine gelene hak'tır, işine gelmeyene günah'tır diyen insanlar yüzünden bu hale gelmiş bu coğrafya. kadılık zamanında kişinin itiraz etme hakkı bile yoktu, öyle ki kadı bir padişahtan bile daha yetkiliydi. bir konuyu tartışmadan ya da araştırmadan nasıl bir karara varılabilir?

eğer düzen aynı devam etseydi o videoyu hazırlayan kişinin gözlerine mil çekilirdi bizde bu gereksiz ve boş çağrı videosunu izlememiş olurduk. bunları savunan kişi/kişilerin hala aynı kafa ile yaşama şansları var. kimse gel sen atatürk'ü sev ya da savun demiyor. kendi yolunda ilerle. lâkin sempati duyan veyahut onun ilke ve inkilaplarını benimseyen insanlara da çamur atma. birşeyi kötü göstermek senin ya da sizin ondan daha iyi olduğunuzu kanıtlamaz. mustafa kemal atatürk'ü sevenler siz ve sizin gibilere gel bizimle ol diyorlar mı? -hayır! neden? çünkü buna gerek yok. kim kimi savunmak istiyorsa onu savunur. türk halkının allah inancı yüreğindedir sözünde değil. bu asla sarsılmaz. ama ve lakin allah'ı araya koyup da (ya da şahit gösterip) yalan, riya işler yapıldığında o insanın şahit olana değil de, o işi yapana güveni kalmaz. bu durumda allah inancı sabit kalır, kul inancı yıkılır.

inanılanların değeri de yeri de sabittir bunları yıkmaya, karalamaya ya da kötü göstermeye çalışanlar aslında kendilerinin iplerini çekenlerdir. allah'ın verdiği kudretli nefesinizi boşa harcamayın, evinizde sarıkla oturmak da dışarı da sakallı ve sarıklı gezmekte sizin elinizde. kimse size "bu ne hâl? böyle dolaşılır mı?" demiyorsa işte atatürk'ün gençlerinin terbiyesi de, edebide budur. herkes kendi hayatını yaşamakta özgürdür.