bugün

sözlükten sevgili bulmak

bu hareketi kınayan ve "sözlüğü amacına uygun kullanın yeaaa" diye kendince entellik gösterisi yapan kezbanlar ile onlara yaranmaya çalışan hemcinsim götverenlere bir sorum olacak:

eski sevgilinizle nerede tanıştınız? okulda mı? işyerinde mi? otobüste mi? nerede? cidden bunun cevabını verin bana.

diyelim ki okulda tanıştın eski sevgilinle. e sen oraya okumaya gelmiştin, ne oldu? niye amacına uygun kullanmıyorsun okulu? niye eğitim alıp gitmek yerine kız/erkek peşinde koştun? niye "ulan iibf'de bi kız var çok bomba hatun" veya "ya şu çocuk da beni fena kesiyor, gelse de bi konuşsak" diye flört sancıları yaşadın? okul olunca mübah mı oluyor bu hareket yavşak?

diyelim ki işyerinde tanıştın eski sevgilinle. e sen oraya şirketin veya devletin maaş karşılığı sana verdiği görevi icra etmeye gelmiştin? peki niye sigara molasında onunla denk gelmeye çalıştın? niye yemekhanede onun oturduğu masaya koşturdun? işyerinde olunca mübah mı oluyor bu hareket yavşak?

diyelim ki otobüste tanıştın eski sevgilinle. e sen oraya bir yerden bir yere gitmek amacıyla gelmiştin. niye onu oturduğun yerden sürekli kestin? niye bir lafına atlayıp sohbet açmaya çalıştın? otobüste olunca mübah mı oluyor bu hareket yavşak?

sözlük de yukarıda saydığım tüm mecralar gibi sosyal bir ortamdır. bence bir işyerinden, bir okuldan, bir otobüsten, bir tatil köyünden farkı yoktur. çünkü burada da o yerlerde olduğu gibi her türlü konuyu konuşuyoruz. buranın tek farkı, söylediklerimizi daha geniş kitlelerin bilmesi. o yüzden örnek verdiğim diğer yerlerde olduğu gibi burada da birileriyle tanışıp sevgili olmak garip bir hadise değil. ha benim tarzıma uygun değil dersin, saygı duyar çekilirim. ama yapanı kınayamazsın canım benim. hoş yapmam diyenler karşısına güzel bir kız/yakışıklı bir erkek çıkınca nasıl yelkenleri suya indiriyor, onu da görmek lazım.

bu hadisenin kınanmasının tek sebebi internet ortamının ülkemizdeki kötü ünüdür. bir de bizim kızlardaki göt kalkıklığı.

edit: hala olayı asosyalliğe getirenler var. arkadaş otur buradan sevgili ara demiyoruz, öyle yapan varsa saygı duy diyoruz. olay bundan ibaret. madem çok güveniyorsun kendine zaten git, sokaklar, kafeler, otobüsler kız/erkek kaynıyor. elbet biriyle olur. nerenizle okuyorsunuz anlamadım ki ben.