bugün

türkiye avrupa ülkesi mi ortadoğu ülkesi mi

Türkiye hem Avrupa, hemde ortadoğu ülkesidir. Bunu anlayamayan beyinler ortadoğu ülkesi olduğumuz gerçeğini kabul edemez yada avrupa ülkesi olduğumuz gerçeğinide inkar ederler.
Her türlü dini , siyasi görüşü bir kenara bırakalım ve bir strateji geliştirelim. Ortadoğu ülkesi olmanın ne gibi bir zararı verdır? Bu soruya mantıklı cevap verebilecek bir kişi yoktur. Aptalca sebepler sayarlar size. Onlar yobaz, gerici, dinci, hölölcü mlölöcü falan filan. Dediğim gibi her türlü dini ve siyasi görüşü bir kenara bırakırsak, para ortadoğuda mıdır? yoksa avrupada mı? Para avrupada olsa avrupa ülkeleri ne diye ortadoğu halklarına zulüm yapmaktadırlar. Para ortadoğudadır. petrol ortadoğudadır, bor ortadoğudadır, su ortadoğudadır daha sayamayacağım bir çok şey ortadoğudadır. siz diyorsunuz ki biz avrupalı olalım, avrupalı bizi sömürsün. bu milliyetçilik anlayışınıza ters.

para ortadoğudayken sırtımızı neden ortadoğuya döneceğiz. Mesela savunma sanayimizde büyük gelişmeler, ürettiğimiz uçaklar, füzeler, silahlar mevcut. ortadoğunun savunma sanayi pazarının bir numaralı sahibi rahatça olabiliriz. Bir arap ülkesi silahını israilden mi alır türkiyeden mi? Bu soruyu sormama bile gerek yok cevap bellidir.

Ayrıca avrupalı olmak için başımızdakilerin gitmesi gerektiğini idda edenler, avrupa birliğine girmek için bu kadar canla başla çalışan, devrimler yapan başka bir hükümet görmüşler mi acaba.

o kadar küçük düşünüyorsunuz ki, büyük bir ülke olduğumuzu bile kabul edemiyorsunuz. siz ancak photoshop fotoğrafları facebookta paylaşıp, paylaştığınız fotolara kendiniz inanmaktan başka, hazımsızlık yapmaktan başka bir işe yaramazsınız.