bugün

corporate basketball league

kura çekimi dün yapılmış olan lig. 50 takım 5'erli 10 gruba ayrıldı. takımlar burada aldıkları derecelere göre(galibiyet yüzdesi ve averaj hesabıyla) 1'den 50'ye kadar sıralanacaklar ve 8 takımlı 6 torba ve 2 takımlı 1 torba olmak üzere 7 torbaya ayrılacaklar. sonrasında her torbadan gelecek olan 1'er takımla 6 takımlı 6 ve 7 takımlı 2 gruba ayrılacaklar. bu grupta aldıkları derecelere göre takımlar yeniden 1'den 50'ye kadar sıralanacaklar. sonrasında 15 ile 50. sıra arasındaki takımlar 1. play-off turunda çapraz olarak eşleşecekler ve tek maç üzerinden yapılacak olan eleme maçı sonrasında bu turu geçen 18 takım, grup maçlarının ardından direk olarak 2. play-off turuna geçecek olan 14 takıma eklenecek. bundan sonra 32 takımlı 3. play-off turu tek maç üzerinden ve çapraz eşleşmeyle oynanacak. turu geçen 16 takım top 16 turunda yine tek maç üzerinden birbirleriyle karşılaşacaklar. turu geçen 8 takım best of three serisi ile yarı final mücadelesi verecek. yarı finaller yine best of three serisiyle oynanacak. final ise tekl maç üzerinden oynanarak lig son bulacak.

anlayacağınız baya uzun soluklu bir maraton bizleri bekliyor. bu sene final maçı yine digiturk üzerinden canlı yayınlanacak. tüm play-off maçları http://www.cbl.com.tr adresinden canlı yayınlacak. yine bazı maçlar ve maçların özet görüntüleri site üzerinden canlı yayınlacak. geçen seneye ek olarak bu sene tüm maçların istatistikleri play-by-play olarak site üzerinden takip edilebilecek.

geçen sene 1 sayı = 1 aşı = 1 hayat kampanyası yapılmış ve binlerce çocuğa bu sayede aşı yaptırmıştı organizasyon. bu sezon da yine çocuk felci aşısı projesi yanında 5 sayı = 1 fidan projesi yapılacaktır. ayrıca her hafta katılımcı takımlar o haftayı kendi hafta sonu yapabilecek ve bu kapsamda tanıtımlarını yapabilecekler. bu firmalar geçen sene bazı firmaların yaptığı gibi çocuk esirgeme kurumlarından çocukları salonda ağırlama gibi etkinlikler yapabilecekler.

lig gerçekten oyuncuların iple çektiği bir hal aldı. ben de onlardan biriyim ve sanırım sözlüğe bu kadar uzun bir entry yazmam da heyecanımı gösteriyor. bu arada maçlar cumartesi günü başlıyor ve cumartesi, pazar günleri kasımpaşa spor salonu'nda 6'şar maç, pazar günleri ise hidayet türkoğlu spor kompleksi'nde 4 maç olacak şekilde fikstür oluşacak.