bugün

dresden bombardımanı

askeri açıdan hiçbir haklı gerekcesi olmayan, katliam.

insanlığın yüz karaları arasında olması bir yana, müttefikler tarafında haklı bir mücadele gibi gözüken ikinci dünya savaşına da gölge düşüren önemli olaylardan bir tanesidir...(benzerleri için, nagazaki ve hiroşima'ya atılan atom bombaları, varşova isyanında destek vermeyen kızıl ordu vs. vs. ...] bu olayın auschwitz 'den farkı yoktur. bir tarafta masumlar diri diri boğulmuş, diğer tarafta ise yakılmıştır. bunu göremeyen gözlerin insanlıktan bahsetmesi düşünülemez.!

rusya'da sosyalizm yükselirken; hitler'in arkasını sıvazlayanlar arasında ingiliz ve fransız politikacıların olduğunu unutup, üstüne nazi propagandası'nın büyüklüğünü-gücünü göz ardı edip tüm suçu masum alman halkına yükleyenleri gördük ya... hey be... aynı halkın yarısının zamanında sosyalizm'e destek verdiğini, ırkcılığın zıttında olan ideolojilerin hitler iktidara gelmeden almanya'da çok güçlü olduğunu -komşu ülkelerin göz yumması ile birlikte- bu sivil güçlerin hücüm kıtaları,sa'lar aracılığı ile yaratılan terör ve cinayetlerle bastırılıdığını, alman halkının susmaya mecbur edildiğini neden söylemiyorsun?* hitler'e diğer batılı devletler tarafından el altından verilen örtülü destekten neden bahset miyorsun? reichstag yangınından neden bahsetmiyorsun ? vs. vs. vs. ...

(hatta the pianist filmini izleyenler hatırlayacaktır, pianist'in katledilen musevi ailesi yemek masasında, hitler'e destek veren, mallarını alan amerikalı zengin yahudi tüccarları suçluyordu. 'tüm bunlar onların hitler'e verdiği destek yüzündendir' diyordu. görmesini bilen, duymak isteyen için çok güzel bir ders vardır.)

sahi söylesene, senin olaylara bakış açının hitler'den ne farkı var...