bugün

20 ekim 2013 adanaspor demirspor maçı

Bu başlığı ziyaret eden taraflı tarafsız herkesin iki dakikalığına bu heyecanını bir tarafa bırakıp şu yazdıklarıma bir göz gezdirmesini diliyorum.Şahsım 25 yıldır adana demirspor taraftarıdır lisede okulu ekip üniversitede sınavları ekip iş hayatında dosyaları sallayıp bu takım nereye gittiyse peşinden gitmişimdir.Ancak son zamanlarda Adana'da yaşananlar aynı zamanda 25 yıldır adanalılık görevini başarıyla yerine getiren beni fazlasıyla üzüyor.insanların duyarsızlığıda cabası.

Sene 2013 aylardan 10. ay yani ekim.Adana,4. mü 5. mi bunu tartıştığımız şehir,nüfus almış başını gidiyor 3 milyonlara dayanacak neredeyse.Büyükşehir,büyükşehirin göbeğinde bir stadyum.O stadyumda oynayan mazileri başarıyla dolu 2 takım,taraftarları.Fakat gel gör ki bir takıma deplasman trübünü veriliyor ve 2.000 bilet.üstelik internet satma opsiyonu yok,adanada hiç olmamıştır zaten,taraftarlar bırakın geceyi dün akşam 17.00 sularında sıraya giriyorlar bu sabah saat 10.00 da başlanacak bilet satışı için.

Evim stadyum yakınlarında,zira öyle olmasa bu olayları hiçbir şekilde duyamazdım,adanada basın namına birşey de yok çünkü.Üstelik en acı tarafı taraftar gruplarıda bu olaya bir başkaldırıda bulunmuyor bile.Kimsenin umrunda değil yani.Neyse efendim gece 00.00 sularında taraftar sayısı oldu size bine yakın o civarda.Ee çevik kuvvet durur mu.Gezi olaylarından sonra eli kaşınan bir ilkokul öğretmeni edasıyla sorgusuz sualsiz girişmeye başladı o çocuklara.öyle cop kalkan değil sadece,plastik mermi bile var.

Ve sabah oldu efendim.Dün gece hiç bişe yaşanmamış gibi bizimkiler hala adanaspora sallamaya devam ediyor.Gece 13 saat 15 saat gişe önünde yatan,polisten cop yiyen,bacağına plastik mermi isabet eden çocuklar belki de bilet dahi alamadan evlerine döndü.Demirspor taraftarları ise bu olaylar hakkında bir basın açıklaması yapmayacak,eminim.Ama yarın deplasman trübünü 'biz halkın takımıyız' sloganıyla inleyecek,ona da şüphem yok.