bugün

belçika milli futbol takımı

dehşetli takımdır. benteke,lukaku forvetleridir ayrıca batshuayi de hızla geliyor. kanatlarda hazard, de bruyne,mirallas, mertens,chadli gibi müthiş futbolcular var. mirallas ve chadli forvetin merkezinde de oynayabilen isimler. brugge'de oynayan genç kanat oyuncusu lestienne de oldukça yetenekli ve tabi zakaria bakkali de daha 17 yaşında olmasına rağmen psv'de iyi işler yapıyor.

ortasahada dembele,fellaini,naiggolan,defour,witsel ve eden hazard'ın kardeşi thorgan hazard var.thorgan hazard, belçika liginde 10 maçta 7 gol 7 asistle oynuyor.

ayrıca 36 yaşında olsa da simmons ve yeni sakatlıktan çıkan mudingayi de önemli önliberolar.

defansta elbette kompany en önemli isim. alderweireld,verthongen,lombaerts ve vermaelen avrupanın önemli takımlarında oynayan stoperler.hatta 35 yaşında olmasına rağmen van buyten'i de bu listeye dahil etmek lazım.

belçika'nın belki tek sıkıntısı bekleri. gillet,pocognoli sağ ve sol bekleri ama belçika teknik heyetinin çok maçta stoperleri bekte oynattığını görüyoruz.diğer pozisyonlara kıyasla sağ ve sol bek'te belçika'nın enternasyonel düzeyde oyuncusu pek yok.

kalede ise atletico madrid'in kalecisi courtois ve liverpool'un kalecisi mignolet çok iyi kaleciler.ayrıca bundesligada hoffenheim formasıyla iyi işler yapan casteels de geleceği çok parlak bir kaleci.

sonuç olarak belçika bu kadrosuyla belki 2014'de turnuva deneyimsizliği nedeniyle beklentileri karşılayamayabilir ama 2016 avrupa şampiyonasıyla birlikte zirveyi zorlayacağını düşünüyorum.ancak sağ ve sol bek konusunda çözüm üretmek zorundalar.günün futbolunda bekler çok ama çok önemli.