bugün

gülsuyu

gündemde bir semt.

gülsuyunda bir cenaze. cenaze kortejinde "kızıl" maskeli ve eli silahlı insanlar. bu manzara neyi ifade ediyor?

anladığım kadarıyla günlerce defnedilmesi sorun yaratan bir cenazenin, nereye ve hangi güzergahı kullanarak gidilmek istenmesi; cenaze yakınları ile devleti temsilen görevli başta valilik ve güvenlik güçleri arasında bir mutabakat sağlanmıştır. şayet böyle bir mutabakat varsa, bu mutabakat ve cenaze kortejinden yansıya görüntüler, bir kaç saatlğine de olsa gülsuyunda devletin kepenk indirdiğinden başka bir anlam ifade etmiyor bana.

gezi olaylarında sapan, molotof, bilye taş sopa ile oluşan gerginliğe orantılı-orantısız; haklı-haksız yapılan müdahale ve cenaze kortejinden yansıyan eli silahlı muhafız "alayı". şayet bu manzara bir müsamere değilse, gülsuyunda oturan insanlardan itibaren, tüm yurda yayılan bu manzara nasıl bir manzaradır? bu muhafızlar silah zoru ile mi almışlardır mutabakatı?

ne ölen genci tanırım, ne cenaze yakınlarını, ne de külahlı silahlı o insanları. şayet hak arama ve hak alma legal yollarla, görüşme-müzakere yoluyla karşılıklı mutabakata dayanıyorsa; devlet bu manzarayı izah edemez.

şimdi kimi muhalif ve sol çevreler, manzaraya bakıp, işte devleti böyle dize getirirler derse, o zaman ne duruyorsunuz, elinizi tutan mı var? harç bitti yapı paydos deyin bitsin bu iş diye ortaya çıkan birilerini ne siz ne kolluk güçleri önleyebilir mi? acaba çözümün çökertilmesi planlarında kaçıncı aşamaydı bu "müsamere".

not: hayatını kaybeden gence allahtan rahmet diliyorum; yakınlarına sabır diliyorum. külahlı silahlı görüntüleri kamu vicdanına havale ediyorum.