bugün

beşiktaş

umudunu kaybetmemesi gereken taraftarlara sahip takım, kulüp,yaşam sevincimiz.

şu an ülkenin en doğru yapılanmasını yerleştirmeye çalışmaktadır. önder özen-slaven bilic'li üst katmanın yanı sıra edin terzic'li,miljenko rak'lı, jose sambade'li alt katman, saha içine karışmayan yönetim. oyuncu transferlerinde gözetilen politika.

şu an borussia dortmund'un birkaç sürüm önceki halidir. borussia'nın ligi 4. bitirdiği dönem hatta. biraz sabır gerekiyor. her şey iyi ilerliyor, maç kaybedilebilir ama gelişim sürecektir. bilic'in elinde henüz kullan(a)madığı oyuncular var, onlar da rotasyonda aktif rol alır hale gelince işler değişecek.

rakiplerine bakarsak, galatasaray planını sürdürülebilir başarı üzerine kurmuş durumda. başarılı oldukları sürece gelir sıkıntısı çekmeyecekler, o gelirle sneijder-drogba gibi oyuncuları transfer edebilecekler. mantıklı, ancak nba'deki şampiyonluk adayı takım kurma gibi bir plan bu, ayrıca hiçbir takım sonsuza dek başarılı kalamaz. yaşlanmakta olan, yerli kalitesi düşük bir kadro ileriki zamanlarda başlarına bela olabilir.

fenerbahçe'deyse planın p'si yok. orta sahasında aynı tip 283462389 adam bulunduran, stoperden devşirilmiş sol bek olan kadlec'i aldıktan sonra "ya bu kadlec çok defansif" diyen adamlar var kulüpte.lan kadlec o kadlec... çek milli takımında sivok'la tandem oynayan adam. madem hücumcu sol bek istiyorsun,almazsın. her neyse, dediğim gibi orada aziz yıldırım durduğu sürece gerçek bir yapılanma olmayacak.

beşiktaş bu sezonu şampiyonlar ligi biletiyle kapatırsa büyük başarı olacaktır, hele yeni stada şampiyonlar ligi heyecanı taşırsa yeni sponsorluk anlaşmaları, gelişen genç kadro ve bilic'in takıma hakimiyeti derken dönüşümüz muhteşem olacak. goygoy yapmıyorum, şu an ileriki dönemleri domine edebilecek bir yapı var beşiktaş'ta. yeter ki taraftar sabırlı olsun, şampiyonluk baskısı gibi gündelik şeylerle ileriki yılları baltalamasın.

edit: eksilenmiş. "excellent smithers" hehehe. aşağılamak için bu başlıkta dolanıp dururken gerçekleri gözünüze sokmayı istemezdim sevgili galatasaraylılar ama durum bu. sorry.