bugün

bill gates

bulunduğumuz çağın en önemli şahıslarından biri. bu adam bir süre sonra ölecek. ve bizler onunla aynı devirde yaşadığımız için gurur duyacaz.

bu adamın asıl yeteneği bilgisayara olan yeteneği değil. yöneticilik yeteneğidir. çok iyi ikna eder. çok iyi konuşur. hiç susmadan saatlerce konuşabilir, saçmalamaz.

zeki olduğunu söylemeye gerek yok zaten. bir aralar microsoft, apple'ın açtığı bir anti-tekel davasında yüksek miktarda para cezası aldı. bill gates para cezası yerine okullara ücretsiz microsoft yazılımları dağıtmayı önerdi ve mahkeme bunu kabul etti. o esnada abd'deki okullarda bulunan yazılımlar apple ürünlerinden oluşuyordu. tabi bu öneri apple'ın itiraz etmesi ile sonradan reddedildi. yani adam en kötü durumda kendi menfaatine bir yol bulmayı becerebiliyor.

aynı zamanda çok mütevazi. dünya'da kendisine yaklaşacak zenginlikte bir insan olmamasına rağmen oturmasında konuşmasında yaşantısında zengin ukalalığı görülmez. sadece kendi işine bakar. bütün çabası işi içindir.

tayyip erdoğan ile görüşmek için türkiye'ye geldiğinde sadece 4 saat kalabilmişti. erdoğan gece yarısı yatağından kalkıp onunla görüşmeye gitmişti.

dünya'daki çoğu süper zenginin zenginliğinin ailesine dayanmasına rağmen. bill gates avukat bir babanın, öğretmen bir annenin oğlu olarak sıfırdan dünyanın en zengin kişisi olmuştur. insana kapitalizmi sevdirir bu adam.

http://channel9.msdn.com/Showpost.aspx?postid=111598