bugün

meb

herşeyden bi haber ve duyarsız milli eğitim kurumumuz. çocukların çantalarını hafifletme yolları aranırken 1150 sayfalık dev matematik kitabına * onay veriliyor. daha az sayfalı matematik kitapları daha önce liselerde hiç kapağı açıldı mı? tabi ki de hayır. ben üniversite öğrencisiyim. dört senelik lise hayatımda sadece biyoloji kitabını kullandım ve dokuzuncu sınıftada edebiyat ile sağlık kitabını hatırlıyorum.
ülkemizde bir çok öğretmen ve öğrenci bu kaynakların gereksiz ve yetersiz olduğunu bilmekte ve kullanmamaktadır. durumuolmayan öğrencilerede okullar yardım etmekte ve gerekli yayın kuruluşlarına ait kitapları tahsis etmektedir.
milyonlarca kitap kapağı açılmadan çöpe gidiyor. ne acı verici bi durum. m.e.b. bunun farkında değil mi? ya da bu kitapların kalınlaştırılmasının gayesi ne? kitapları zengileştirmek diyecekler elbet. ancak kitap sayfalarını arttırarak zenginleştirme olmaz. o kadar boş içerik var ki kitaplarda bakılmayan keşke onları kaldırarak başlasalardı.

“Aynı program, aynı kazanımlar, aynı müfredatı eğer devlet, sayfa sayısını artırarak devam ettiriyorsa ve bu kitapları milli eğitimin kendi matbaalarında değil de ihale yoluyla başka yerlerde bastırıyorsa, bu bize kamu kaynaklarını yandaş sermayeye aktarmak dışında başka bir anlam ifade etmez. Çünkü bakanlık, aynı kazanımı özel yayınevi için 200-300 sayfa ile sınırlandırıyor. Kendi yayınevinde ise bin 200’lere kadar çıkan bir rakam söz konusu. Bu, kaynakların özel kesime, yandaş sermayeye aktarılması dışında başka birşey değil” Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tuğrul Culfa