bugün

stephen hawking

einstein'ın chuck norris tarafından döner tekme atılarak getirildiği durum. *

ayrıca, "üstün ırk" kavramına inanan birisi, lakin ırkçılığı tasvip etmez:

--spoiler--

bir magazincinin "peki üstün ırklar-magazinci bey uzaylılardan bahsetmektedir- dünyamıza gelirse ne olacak?" şeklindeki sorusuna

-bu gezegende üstün ırkların -muhtemelen beyazlar veya medeni toplumlardan bahsetmekte- alt ırklarla karşılaşması hiç de güzel sonuçlar doğurmadı, göz yaşı ve katliamdan başka bir şey getirmedi, bunları yapan bizzat insan türünün ırklarıydı. lakin başka akıllı türlerle, insanların karşılaşmasıysa bahsettiğiniz, bunu olası görmüyorum.

--spoiler--

şimdi ben bunu neden yazdım?
şu yüzden efenim. hani o hep gösterilen "aynştaynın milliyetçilik hakkındaki görüşleri" var ya, hani hastalık olarak tanımladığı, hep referans olarak gösterilir milliyetçilik karşıtı tezlerde(madem süper zeka biz de referans verek güdüsüyle)bak işte, sıtefın hovking de resmen ırkçı çıktı. ne yapacağız şimdi?

demek ki neymiş? subjektiflik, yapan en kallavi bilim adamı da olsa subjektiflikmiş. yani, neymiş, genel geçer miymiş? varın siz düşünün. (kabul ediyorum ki bu adamın "ırk"lar hakkındaki görüşleri einstein'ın milliyetçilik hakkındaki görüşlerinden daha bilimsel. en azından cins-tür-ırk kavramlarını ayırabiliyor.)