bugün

melih gokcek secimde yuzde 70 oy alir

karsisina cok ciddi bir rakip çıkarılmaz ise %70 kadar olmasa da secimi kazanacak gibi görünmektedir malesef. gokcek 1999 secimlerinde sadece 30.000 oy farkıyla kazanmıstır. bunda chp- ve dsp nin çıkar çatışması da etken olmustur elbette. 2004 de ise karsısına çıkarılan rakiplerin isimlerini secmen ilk kez duymus 'kim bu la' tepkisi vermistir. oylesine aday gosterilen rakiplere karsı tek aday olarak girdiği secimlerde secmenin yarisinin oyunu alması kacınılmazdı.

sanıldıgı gibi melih gokcek'e oy verenler sadece gecekondu insanı değildir. kömure, sadakaya ihtiyacları da yoktur. ancak o seçmende şu günlerde büyük bir gokcek tepkisi var. bu tepki öyle sıradan, secim vakti unutulacak bir tepki değil. kendisine sempatiyle bakanlar bile artık dengesiz hareketler sergilediğini kabul eder hale gelmiş durumda.

memleketimizde secim zamanları 'oyum bosa gitmesin' modasi var bilindiği üzere. secmenin bu kriterden baska oy verirken bir de kendisiyle alay edilmesi kriteri var. ve bu kriter melih gokcek'in sonuna hazırlayacaktır bana göre. 1 hafta banyo yapamamak. ekrana cıkıp siritarak 'ankaralı tatile cıksın' beyanatları..boruların patlamasi nedeniyle işyerlerinin trilyonlarca zarara ugramasi, diğer sehirlerde bir sorun yokken sucu allah'a atma kurnazlıgı, aynı firmayı zengin etmek için yapılan alt-üst gecitler, avrupa baskenti ankara, ankara bir baska güzel yazilari altında ellerde bidonlarla su tasimak gibi nedenler secmenin belleğine yerleşmiştir.

ben belki insanımızı yanlıs tanımısımdır bunlar benim rüyamda görebilecegim temenniler de olabilir ama en azından içimde bir umut var bu öngörülerin gerçek olması için.