bugün

quills

ransız yazar marquis de sade'in sadist hikayelerinden bir bölümünün konu alındığı film.

---spoiler---

alt yazılı bulamadım ama dublaj olmasına rağmen replikler sahiden geri alınıp alınıp dinlenesiydi. akıl hastanesine kapatılan marquis'in yazmaya olan aşkı derin detay işleniyor filmde. sadistçe, erotikçe işleniyor. filmi izlemeden önce marquis hakkında bir kaç bilgi edinmekte fayda var tabi.

koğuşlar arası kulaktan kulağa kağıda,çarşaflara şarapla, elbiselerine kanla ve final olarak hücre duvarlarına dışkısıyla hikayelerini aktarıyor.

aslında imkansızı finalde gerçekleştiriyor. dili kesilen marquis; 'dilimi kesmeniz yazmama engel değil.' mesajı verircesine, kapalı kaldığı ve duvarlarına dışkısıyla hikayesini aktardığı hücrede, günah çıkarılmak için uzatılan haçı yutarak intihar ediyor.

detay çok filmde. doktoru genç evliliğinden sebep, hastalar yardımıyla rezil etmesi. rahibin cinsel dürtülerinin aslında tam olarak bitmediğini ima ettiği sahne. çamaşırcı kızın, marquis'in yazmaya devam etmesine imkan sağlamak için bedenini rahibin önüne sermesi. ve son olarak marquis'in ruhunun rahibe geçmesi.

ananızla, babanızla izlemeyin filmi çünkü sahneler, replikler fazlaca erotik.

---spoiler---