bugün

leprosy

chuck dayımın gore ögelerle döşediği sözlerin olduğu son albüm diyebiliriz -bir diğeri için (bkz: scream bloody gore)- leprosy albümünden sonra ise toplumsal ve felsefi sözler üzerinden gitmiştir. şu da ilginçtir ki chuck'ın insanların baş belası olmuş cüzzam gibi bir hastalığı albüm adı seçmesi ve kapak olarak cüzzamlı bir adamı seçmesi kanımca manidardır.

bir önceki albüme göre biraz daha düzenli ve tam anlamıyla death metal tabanlıdır, sbg ise salt death metal değilse de kompleks bir albümdü, türünü belirlemek güç. chuck bu albümü kaydettiğinde 21'indeydi bu gençlik yaşlarında öfkesini, tüm karamsar yanını yansıtmıştır ki böyle bir çalışma çıkmış ortaya. konudan saptım ama, ben, bu albümü müzikal olarak değil de ruh ve samimiyetinden ötürü olarak seviyorum, hoş teknik olarak da gayet dönemine göre sağlam çalmışlardır.

ayrıca bu albümün sololarında pek başarılı işler yapmış Rick Rozz'u da unutmamak lazım, adam öyle sololar atmış ki şarkılar bu sololar olmadan bu kadar keyif vermeyebilirdi diyebilirim.

Kadrosu ise

Chuck Schuldiner: Gitar, Vokal, Söz
Rick Rozz: Gitar
Bill Andrews: Davul
Terry Butler: Bas

şeklindedir.

Ayrıca albümün adını taşıyan şarkıda geçen "rotting while they breathe - death comes slow" sözü ve leprosy kapağı baskılı bir tshirt bulmuştum bir yerde, tabii kaçırır mıyım, hemen aldım.