bugün

baban ne iş yapıyor diye soran öğretmen

ufakcık cocuk arkadaşlarına yaşına, masumiyetine yakışmayacak küfürler etmiş haliyle arkadaşları şikayet etmişler ve ders çıkışı öğretmeni etrafta kimseler yokken bi sohbet ayarlamıştır. çocuga oğlum baban bu hareketlerini duysa çok üzülür oğlunun arkadaşlarıyla iyi geçinen birisi olması daha hoş bir durum değil midir der. aldığı cevap: babam öldü benim öğretmenim.

sınıfın sevimli cadılarından birine ayaküstü dün neden gelmedin kız sen bir sürü konu öğrendik bak gibisinden takılır öğretmeni çocuk öğretmenin annemle babamın yanına gittim dün gelemedim der. sığır öğretmen durumu çakmaz kızım ne iş yapar ki senin baban şehir dışında mı deyince kız cevap verir: hapishanede öğretmenim 5 senesi var daha görüşmeye götürdü annem beni.

öğrencisinin bu durumlarından haberdar olmayan hoca olur mu diye kızmış olabilirsiniz ama ücretli öğretmenlik yaptığı bir meb okulunda tecrübe etmiştir bu olayları ve sonrasında kimseye özel konuşmalarında dahi bu soruları sormaya cesaret edememiştir. yüzlerce öğrenci yüzlerce ev, yaşam hikayeleri. yardım etmek amacıyla bile olsa bu soruları bu ufaklıkların muhattabı etmeyin sayın öğretmenlerim. sonrasında o sevimli gözlerden dökülen iki damla yaş sizi pişman etmeye yetecektir.