bugün

ali ismail korkmaz

ali ismail, direniş meydanında defterlere, iyileştiğinde okuması için nice güze dileklerimizi yazdığımız dostumuz. hatay'ın, direnişte hayatını kaybeden son yiğidi.

seninle aynı yaştayız ali. muhtemelen bir çok benzer düşünceyi, duyguları bir yaşadık seninle yaşımızdan ötürü. aynı nedenlerle çıktık meydanlara. milyonlarca yurttaş gibi güzel günler göreceğiz çocuklar'ı dinlerken birlikte umutlandık, bir şey yapmalı derken birlikte yüreklendik, dağ başını duman almış derken hep bir ağızdan güneşin ufuktan doğmak üzere olduğunu birlikte sezinledik, yumruklarımızı havaya kaldırıp birlikte yürüdük alanlarda. seninle ilgili, direniş defterine yazarken hep bunlar geçti aklımdan ali.

bugün haberini alana kadar, yüreğim ağzımda bekledim hep ama umutluydum. artık solunum cihazına ihtiyaç duymadan nefes alabildiğini öğrenmiştim, nasıl mutlu olmuştum ali.

sanma ki şimdi umutsuzum ali. senin canına kıyan itlere karşı bin kez daha bilendim! sözüm söz, sözümüzü tutacağız ali. biliyorum ki üniversite caddesindeki '' her şey çok güzel olacak. * '' yazısını sen de okudun, adımlarını daha da hızlandırarak gittin o gün eyleme sen de. söz ali, her şey çok güzel olacak dostum.

seni yitirdik, ethem'i yitirdik, mehmet'i, hemşehrin abdullah'ı yitirdik.

şimdi azmimiz daha da artacak dostum.

daha azimle mücadele edeceğiz,
daha candan seveceğiz,
daha çok tutunacağız birbirimize,
daha korkusuz olacağız
daha çok çalışacağız...

senin, sizin yerinize de yaşayacağız. her şeyi daha, daha, daha çok!...