bugün

benzin 2 lira olsa

keşke dedirten durumdur ama halihazırda malesef imkansız demek bile iyimserlik olacaktır. Benzinin vergiler hariç fiyatı 1,57 TL yani geri kalanı vergi. benzin 2 lira olmaz-olamaz çünkü devletin vergi kalemleri içinde en önemli yere sahip ayrıca en kolay tahsil ettigi vergidir. burada vergi sistemimizdeki adaletsizligin hangi boyutlarda oldugunu benzine her zam yapıldıgında anlıyoruz malesef. kodaman sanayiciden, zenginden alınamayan verginin en kolay yolu benzine dünyanın en inanılmaz vergi oranını ekleyerek peşin peşin milletten tahsil etmek. nasılsa millet kullanacak.
sivri zekalı siyasetçilerimiz onunla bunula ugraşacagına dogru düzgün bir vergi reformu yaparak batılı ülkelerdeki gibi vergi kaçırmanın adeta bir insanlık suçu haline geldigi bir düzen kursalar zaten benzine bu kadar vergi koymanın geregi kalmayacak.
dikkat ettiyseniz amerikan filmlerinde "ben vergisini ödeyen bir vatandaşım" repligi döner sürekli. bunun sebebi, zaten aksi bir durumda vatandaş degilsindir.
yakın zamanda haberlerden takip etmişsinizdir. ispanya da messi şu anda vergi kaçırma suçu ile yargılanıyor. ispanya da vergi oranı %45 bizde ise neredeyse avrupa nın en yüksek ücretlerini alan milyon euroları çatır çatır cebe indiren, futbol hayatının sonuna gelmiş götündeki kıllar kadayıf olmuş futbolculara avrupa nın en düşük oranı %15, tabi burada sözleşmelerin federasyona daha düşük gösterilerek tüm klüplerin neredeyse alenen vergi kaçırdıgını da ayrıca belirtmek lazım. hem en düşük vergi oranına sahip ol hem de onu da ödeme, oh ne ala memleket. bazı klüplerimizin vergi borçlarının affının da gündemde olması zaten ayrı bir hadise.
bu sadece futbol alanında bir örnek malesef sanayinin her alanında durum bu. verginin sadece alınabilenden tahsil edildigi bu adaletsiz düzende biz daha çok benzin alır daha çok vergi öderiz. bu basiretsiz politikacılar başımızda oldugu sürece vergi ödemeyen kodamanların, uyanılkların vergisini de peşinen öder onların haksız zenginleşmesini seyreder dururuz.

bu sebeple benzin 2 lira falan olmaz hadi şimdi dagılın.