bugün

pendikspor

1999-2000 sezonunda Fenerbahçe çalkantılı günler yaşamış, darbenin en büyüğünü ise Pendikspor'dan yemişti. Türkiye Kupası 3. turunda karşılaştığı 2. Lig temsilcisi karşısında 34. dakikada Metin Diyadin'in golüyle 1-0 öne geçen sarı lacicertliler, ikinci yarıda 49. dakikada Seçkin Boylu, 58. dakikada da Mustafa Ateş'in golleriyle bir anda 2-1 geriye düşmüştü. Rüştü, Ogün, Alpay, Abdullah, Boliç gibi yıldızları kadrosunda barındıran Zeman yönetimindeki sarı lacivertliler o sezon 2. Lig'de kümede kalmayı bile başaramayacak olan Pendikspor karşısında başka gol bulamamış ve elenmişti.

Mağlubiyetin ardından Fenerbahçe camiası karışmış, hatta kaleci Rüştü tesislerde dayak yemişti.

TAKIMIN YARISI ÖĞRENCiYDi
O dönemde 500 Milyarlık bir maliyete sahip olan Pendikspor'da futbolcuların çoğu öğrenciydi. 18 Kişilik kadroda 9 öğrenci, 2 öğretmen vardı.

VERiLEN SÖZ 8 YIL SONRA TUTULDU
Fenerbahçe camiası bu şok mağlubiyetin yaralarını sarmaya çalışırken diğer cephede büyük bir mutluluk yaşanmış, Pendikspor Yöneticisi Mahmut Yılmaz takımdaki futbolculara ve teknik heyete birer daire sözü vermişti. Ancak verilen bu söz aradan geçen 8 yılda tutulmamıştı. Ta ki geçtiğimiz günlere kadar.

Pendikspor Kulübü Müdürü Selahattin Çevik, dönemin yöneticisi Mahmut Yılmaz'ın futbolcu ve teknik heyete karşılaşmayı kazanmaları halinde kendilerine birer daire verileceğine dair söz verdiğini belirterek, ''Ancak müteahhit Mahmut Yılmaz'ın 1999 depreminde işlerinin bozulması nedeniyle verilen söz biraz gecikmeli olarak yerine getirildi. O zamanki kadroda bulunan 16 futbolcu ve teknik heyete Pendik Çınardere'de bir sitede yer alan daireleri teslim edildi'' diye konuştu.

Pendikspor bu sezon Lig B 3. Grupta mücadele edecek * *