bugün

teknik öğretmenlerin mühendis olması

Bu ülkede garip bir yükseköğretim sistemi var zaten. Misal Fen edebiyat kazandın öğretmen oluyorsun, mühendislik kazandın öğretmen oluyorsun zamanında ziraatçisi falanda öğretmen oldu sonra teknik öğretmenler mühendis olabilirler diyorlar auvvv diyorsunuz. Eee siz zaten yıllarca kendi özel alanınıza ait işi değil öğretmenliği yaptınız zaten.

Efenim eğitim kısmına gelecek olursak bu teknik öğretmen arkadaşların eğitim gördüğü teknik eğitim fakültelerinin, mühendislik fakültelerinde görülen eğitimle pek bir farkı yok en fazla öğretmen arkadaş formasyon dersleri almıştır o da fazlalık hanesine yazılır o yüzden bu tezle gelmeyin çok çabuk çürür.

Biz Öss-Ygs her neyse adı günümüzde o sınavdan yüksek aldık sizin neyinize mühendislik diyen grupta gelmesin barajı geçip özel üniversitelerden mühendis olan kaç tane meslektaşınız vardır hesabını yapabilirsiniz.

Korkmayın mühendis arkadaşlar, piyasada iyi olan kim varsa o tutunur zaten özel sektörde gerizekalı değil işi anlamayanı çalıştırmaya devam edecek. Siz iyiyseniz siz onlar iyiyse onlar tutunur ama bugüne kadar kanunu olan fakat işletilmeyen bir yasa uygulamaya konulacak yıllardır ne öğretmen ne işçi ne mühendis olabilen teknik öğretmen arkadaşlar en azından ünvana sahip olacak. Ortada yenecek bir ekmek varsa bunu bölüşür yeriz arkadaşlar iyi olanın karnı zaten fazlasıyla doyar korkmayın bu kadar.