bugün

far cry 3

yorumlara bakınca gta san andreas kokusu aldım. open world harita, karakter geliştirmeleri, bölge ele geçirme filan. bakalım, bu akşam tadacağım.

büdüt: akşam 9 da başlayıp gece 2 ye kadar oynadığım süre içerisinde edindiğim izlenimlerime göre, olmuş bu oyun diyebiliyorum. seneleeer önce acaba bir gün yine gta:san andreas a benzer (tabii ki aynı mükemmellikte olması imkansız) bir oyun çıkar mı diye sormuştum kendi kendime. sanki bu sorumun cevabını aldım gibi.

özellikle eklemek istediğim şu ki, oynanış açısından çok zorlamışlar oyuncuyu (belki de dünyanın en kullanıcı dostu oyununu * taze bitirdim diye olabilir). silah yönetimi, bitkilerle ilaç yapma, alet edavatı genişletme gibi önemli ayrıntıları bir saat kadar sonra ancak çözebildim. örneğin dilediğim istediğim kadar silah taşımayı bırak kule ele geçirmeye kalksam yeteri kadar mermi de taşıyamıyorum. bunun için bilmem ne hayvanının postunu toplamam gerekiyor. ama bu bahsettiğim karmaşıklık oyunun mantığını kavrayana kadar zor geliyor. sonrasında ise bu ayrıntıların oyuna gerçeklik kattığını düşünebiliyorsun.

sonuç olarak, bu oyunla bu yaz sanırım iyi vakit geçireceğim.