bugün

power rangers

bizim nesilin çocukluk efsanelerinden biridir.

her akşamüstü okuldan geldikten sonra, sabırsızlıkla geçerdim ekranın karşısına. ne olacak, nasıl olacak, bu bölümde hangi renk kimi yenecek...

aslında bir asya dizisinin (sentai) amerikan versiyonudur. hatta dövüş sahnelerinin çoğunda orijinalden alıntılar olduğundan, bazen arka planda korece yazılar, bazen de asya kültürüne özgü ilginç semboller ve öğeler görülebilir.

toplamda şu ana dek 19 sezon çıkmıştır. http://www.rangercentral.com/database/

bizim nesilin show tv'de izlediği kısımlar ise, ilk sezonlardır ve mighty morphin power rangers diye bilinir. bu hikaye 3 sezon, 155 bölüm sürmüştür. daha sonra, zeo - turbo ve space şeklinde gelmiştir ve hikaye noktalanmıştır.

ara ara ranger'larda değişiklikler olmuştur. ancak turbo sezonundaki 4 ranger birden değişimi ile gelen yeni kadroya hiçbir zaman ısınamamışımdır.

yine farklı sezonlarda, bir önceki ekip 1-2 bölümlüğüne konuk olarak gelir ve 2 ranger takımı, ortak düşmanlara karşı savaşırlar.

dino thunder isimli sezonda, efsane yeşil ranger tommy oliver geri gelmiştir. sırası ile yeşil, sonra beyaz, sonra da zeo ve turbo sezonlarında kırmızı ranger olan tommy, bu sezonda siyah ranger olarak 40 yaşlarında bir öğretmendir. oldukça keyifli bir sezondur.

şu 3. sezon opening videosunu izleyip gaza gelin biraz bakalım hey heeeey.

http://www.youtube.com/watch?v=KbuR3v93nAo