insanların radyo tv sinema bölümünü seçmeleri

entry7 galeri
    7.
  1. sinema okuyan bir insan olarak benim de ülke şartlarında anlamsız bulduğum seçimdir.
    şöyle ki her 3. dünya ülkesi gibi bizde de sanatçının işini herkes hobi olarak yapıyor veya yaptığını zannediyor.
    mühendis- mimar- avukat- tercüman- öğretmen gelip sette sıfırdan başlayarak sizle aynı olanaklara ve yükselme şansına sahip.
    ( duygu sağıroğlu : yönetmen /senarist asıl mesleği: mimar, nuri bilge : yönetmen asıl meslek: mühendis, cüneyt arkın oyuncu asıl mesleği:doktor, umut sarıkaya : karikatürist asıl mesleği: mühendis, serdar öztop gitarist asıl mesleği : inşaat mühendisliği) bu rönekler çeşitli sanat dallarında en tanınmış oldukları için yazdım. yoksa kendi arkadaş çevremizden sırf sinema/dizi/reklam setlerinde çalışarak geçinen iç mimarından edebiyatçısına o kadar çok insan var ki.
    peki bizim sinemacı mezunlar napıyor: barmenlik, garsonluktan tutun otelciliğe kadar geniş bir çalışma alanına yayılmış durumdalar.
    diğer mesleklerden gelip dizi reklam alanına atılan insanlar(bakın sinema demiyorum 20 setten ancak biri sinema filmi içindir o da recep ivedik vb.)sıkıldıkları, emir-komuta zincirini sevmedikleri zaman tabiri caizse kapı gibi diplomalarıyla gidip kendi mesleklerine dönerler.
    ama siz setteki alaylı- lise veya ortaokul mezunu teknik elemanın kaprislerinden bıkıp okulda öğrendiğiniz şeyleri uygulayamadığınızı görüp meslekten soğuduğunuzda gidip bir mimarın işini yapamayacağınızdan boku yediniz demektir.
    4 yıl bu bölümü okuyup kahvehaneye dönen okul kantininde öldürdüğünüz bitmek bilmeyen boş vakitlerde bari açıköğretim sosyoloji, fotoğrafçılık filan okuyup sanatınızda derinleşin yoksa boşa çaba.
    hatta şöyle bişey var ki bu bölümde okumanın bu ülkede neden boşa kürek çekmek olduğunu anlatmaya yeter : sinema tv 1. sınıf öğrencisisiniz okulu bırakıp setlerde çalışmaya ağırlık verdiniz ve 3 yıl geçti aynı bölümden arkadaşınız mezun olup geldiğinde sizin ilk başladığınız noktadan başlar ve sizin asistanınız olur yani o üç yılı okuması kendi entelektüel zevkleri hariç hiç bir işe yaramamış gibidir.

    ha eğer viyanada pariste filan yaşıyorsanız, insanlar gerçek sanatı ve sanatçıyı sabah kuşağındaki kadın programlarından ayırt edip değer verecek kapasitedeyse buyrun okuyun tabi ki.

    son olarak türkiyede piyasanın ve insan zevklerinin gerçek sanatı nasıl engellediğini anlamak isterseniz :
    osman sınav geçen sene bizim okulu bitirebilmek için bu~http://www.beyazperde.com/filmler/film-205393/ ~ nu çekti. ve aldığı not 100 değildir.
    peki piyasa için osman sınavın çalışmaları neler: aşk kırmızı, sakarya fırat vs...
    yani halimiz içler acısı.
    0 ...