bugün

madonna

dün gece dünyanın en prestijli müzik oluşumunun ödül töreninde aday olduğu 3 dalda da ödülü almıştır.
mdna albümü ve turnesinin aldığı ödüller şöyle:
yılın turnesi ödülü( diğer adaylar Coldplay, Lady Gaga, Bruce Springsteen, Roger Waters)
en iyi dans sanatçısı(David Guetta, Calvin Harris, Skrillex, Swedish House Mafia)
yılın dans albümü(David Guetta // Nothing But the Beat, Deadmau5 // Album Title Goes Here, LMFAO // Sorry for Party Rocking, Skrillex // Bangarang)

ilk not: resim ile fotoğraf arasında bir fark olduğunu iddia eden önce bi zahmet tdk sitesine girsin, resimin anlamlarına baksın. (çok kolay bunu yapmak, zeka gerektirmiyor.)

ikinci not: kişinin okuduğunu anlayabilmesi için yüksek bir algıya, zekaya sahip olması gerek. ne denildi? bir kişi isterse kilolu olsun, isterse yaşlı, isterse insanların laf edeceği bir şekle girsin. önemli olan bu durumun kimseyi ilgilendirmemesidir. paylaşılan resimse sadece "tencere dibin kara, seninki benden kara" atıfıdır. yoksa lady gaga'nın kilolu olması, madonna'nın estetikten uzak kollara sahip olması hiçbir tarafından hayranlarının sevgisini azaltmaz.

üçüncü not: lady gaga'nın söylemi tüm farklıların gurur duyulması ve nefrete karşı durulması gerektiğine dairdir. ama gel gör, lady gaga hariç, özellikle madonna'ya, herkese karşı nefrete ait tavırlar. yaşlılığı, müzik kariyeri ile madonna'yı küçümsemek, sahiden mi? hangi ezikliğin böyle savunma mekanizması oluşturdu bu "insan/lar"da üzücü.

şimdi rihanna'nın ve lady gaga'nın başarıları helali hoş olsun da, yine boş duran kendi kalene doğru hızla ilerliyorsun.
rihanna, en büyük ilham kaynağının madonna olduğunu ve siyahi madonna olmak istediğini söylemiş biri. her fırsatta ona hayranlığını ve saygı duruşunu dile getirir.
lady gaga da 3 yılda bir sürü şey başardı da bu 3 yılda en çok madonna'nın kariyerini tırtıklamakla vakit geçirdi.

illa sayılarla konuşma fetişistliği yapacaksak da kimseye eyvallahımız yok, konuşalım!

the mdna tour: $228,406,085
the born this way ball: $124,879,545

sayılar da en iyileri belirleyecekse ve youtube diyeceksek:

psy - gangnam style: 1.610.053.145
lady gaga - bad romance: 519.017.436
madonna - give me all your luvin: 50.511.962

o zaman en iyisi gangnam style mı? gerçekten mi?