yürekli kayıplar korkak zaferlerden daha önemlidir

futboldan zevk aldıran, sadece galibiyetten ibaret olmadıgını anlatan onemli bir soz olmustur. sadece savunma yaparak kazanılan, zevk vermeyen futbolun getirdigi basarının niteligini belirtmistir.

simdi isi fb-gs kavgasına dokmeyin. fenerbahceli arkadasların uefa yarı final basarısına saygımız sonsuz ancak sene basından beri tum fenerbahce maclarını izleyen(malesef yarısında uyuyan) biri olarak hanginiz futboldan memnunsunuz? akıllı oynamak, sistem oturtmak onemli, avrupada elemeli sistemlerde evinde defans yapıp deplasman goluyle sonucu almak cok zekice lafım yok ancak milyon eurolar verip aldıgın futbolcularla ligde de kayseriye sivasa takım savunması yapma be aykut.

kardesim kadıkoyde 55.000 taraftarının onunde oynuyorsun, meirelesin sow un var rakip zaten adından korkuyor gelirken, sen savunma yapınca adamlar gaza geliyor zaten. fenerbahce taraftarının da uefa yarı finali gormus su futboldan ziyade samp ligi ceyrek finali gormus ziconun futbolunu isteyeceklerine kalıbımı basarım.

bu sistem yunanistanın euro2004 u kazandıgı sistem, 10 kisi savunma yapıp sonucu alsan da o euro2004 seyircilere zehir olmustu.

futbol heyecandır, atmosferdir,geri donustur, goldur, candır. sonuc alıcam diye katletmeyin.

simdi eksileyecek arkadaslarda acıp bir baksın lig durumuna. en az gol yiyen takım takım savunması yerine hucum futbolu dusunen ve yedek stoperi gokhan zan olan galatasaray. e sen savunma futbolu oynuyordun 4 defans onunde 2 defansif orta sahayla oynuyorsun o zaman gol yemeyeceksin ki sampiyon olabileceksin.

sonlandırırken diyeyim ki, futbolu basarı endeksli degil de zevk verdiren hocalara ayrı bir saygım var. cunku onlar basarısızlıgı da goze alabilen insanlardır. 2008 de skibbe belki basarılı olamadı ama arda-kewell-lincoln-baros hucum 4 lusuyle oynattıgı hucum futbolu takdire sayandı. eskisehirde ersun yanal bu sistemle oynatıyor. yine yılmaz vural her takımda bunu denedi.

bu isimlere tekrar saygılar...