bugün

şirk dini

şirki din edinmişlerin dinidir. muhyiddin-i arabi denen zevatiın saçmalıkları, hatta ve hatta sapıklıkları için El Futûhât El-Mekkiyye, Fusûsü’l-Hikem, tahaviye adlı eserlerine bakmak yeterlidir. tabi biraz arapçan varsa okursun, öyle çevirilerle olmuyor bu iş.
her ne kadar imâm-ı Şârânî adlı zat, bu tip fikirleri yahudilerin muhyiddini arabinin kitabına ilave ettikleri hususunda yan çizse de eserler ortadadır. ayrıyeten türkiye'deki en aklı başında fıkıhçılardan ali akın, mikail bayram gibi hocalardan mevlana'nın muhyiddini arabinin iç yüzü öğrenilebilir. kaynağımız götümüz değildir.

büyük harflerle yazan şu zevat muhyiddini arabi okumuş ancak boş okumuş bu çok belli. batıni tevil ile mukavemet edeni adam yerine koyup cevap vermemiz de bir lütuf ayrıca bunu da söylemiş olayım. al sana kaynaklar gözünle oku ama.

--spoiler--
şimdi burada iki tane sapık mezhep mensubu çıkmış, islamiyeti yıkmaya çalıan oryantalistlerin dövizlerini almışlar, islamı yıkmaya çalışıyorlar. ama iyi niyetle, yeniden yapmak için... yeniden yapmak için islamiyeti yalanlayarak işe giriyorlar. bugüne kadar islam aadına ortaya konulmuş olan her şey küfür ve şirk onlara göre... mezhepler şirk, tasavvuf yalan, hadisler uydurma... bir tek oryantalist abilerinin onlara öğrettiği demogoji yolları doğru, bir tek onlar gerçek...
--spoiler--

bu kafa ancak bunlarda olur. allah ıslah etsin. herifin tasavvufun menşei hakkında bilgisi yoki akideye, tariklere ne şekilde girdiği hakkında bilgisi yok kalkmış atıp tutuyor.

--spoiler--
pardon, pardon: bir şey daha var? "mevali" mi dedin sen? "köle" anlamında mı, "arap olmayan" anlamında mı? anlamını biliyor musun sen onun; oksa vehhabi babalarından duydun da, ulu orta sallıyor musun? sen emevi mısin, yoksa mevali mi? araplık var mı, yoksa azatlı köle statüsünde misin?
--spoiler--

demiş bir de. şimdi bunun gibiler acem deyince akıllarına iran gelen tipler olduğu için, mevali tanımı da aşağılamak olarak anlıyorlar. işte kılıçla müslüman olmuş adamlardan çok da bir şey beklemeyeceksin. dine uymaz dini kendine uydurur. mevali tanımı arap olmayan müslüman tebaa için kullanılmıştır. mevaliyi köle olarak alglayan tipik safevi devşirmesi müslüman portresi. bu topraklardaki islam algısı hangi coğrafya üzerinden zemin buldu gelişti bir ona bak gel ondan sonra hikaye sat bize.
tarihten bu yana bu başı bozuk sezgici ekol ile akılcı ekol hep didişegelmiştir. tabi bu sezgici, hilyeci, batıni ekol mantıkla kur'an'la izahata girişemediğinden tekfir etme yolunu seçmiştir. bahse konu olan ve nicki kadar tatlı olduğunu düşünmediğim bu tüccar yani tsavvuf tüccarı zatta bu köhne zihniyetin temsilcisidir. din adına uydurduğunuz mitolojik hikayeleri insanlar din sanıp bunlara iman etti. kafanızı şu çukurdan çıkarın, kur'an2ın akılcı sahasına girin. ha diyorsanız ki adam olmaya niyetimiz yok, güler geçeriz sorun değil.

--spoiler--
emevi ve abbasili efendilerimizin (bize mevali diyorlar) coştuğu konudur...
ben yalnız, kendilerine birşey sormayı unuttum:
ikisi de bir ağızdan diyorlar ki: mevlana'nın moğol ajanı olduğu kesindir!
ne alaka?
moğol ajanı olduğunu belgeleyen kimliğini mi buldunuz?
nasıl yani, moğol ajanı?
ve selçuklular'dan bir teki bile farketmemiş mi bunu?
bir tek siz mi farkettiniz?
lan adamın cenazesinde, bütün anadolu türklüğü oradaydı,
moğol ajan olduğu için mi?
lan bi ölün, çok salaksınız ya; kim kandırdıysa fena kandırmış sizi...
--spoiler--

denmiş. biriniz şu herife tarih öğretin biraz be. hülagü'nün bu topraklarda nasıl etki kurduğunu bir araştırsın şu zevat.

--spoiler--
lan bi ölün, çok salaksınız ya; kim kandırdıysa fena kandırmış sizi...
--spoiler--

dedim ya bunlar adam gibi cevap veremeyince tekfir mekanizmalarını çalıştırırlar. e normal ama şeyhi yüzüne tükürse himemt sayan adamlardan daha ne bekleyeceksin ki.
gerekli cevapları metalmilitan vermiştir. şu nicki tatlı kendi ekşi olan zata allah'tan biraz akıl diliyorum. ha biraz da tarih öğrensin, fikir hadise tertibatı denen bir olgu vardır din ilimlerinde. böyle geleneksel islam algısı ile palavra sıkacağına üzeri örtülmüş hakikatlerle yüzleşsin tabularını yıksın diyecem ama. işi zor.

--spoiler--
ben böyle işin içinde hizbuttahrir falan olduğunu bilseydim, hiç tasavvuftan bahsetmezdim size... geçekten bak... sizin işiniz ortada durup ona buna kafir demek... başka bir halttan alamazsınız... onun için burada kesiyorum: size tasavvuftan zırnık yok!
--spoiler--

şu cümle ise tekfir mekanizmaları ile örülü tipik molla zihbniyetini gözler önüne sermiştir. eğer ki bir adam okumak yerine nakilci zihniyetle iman ediyorsa ancak bu kafada olur. panteizm ile kur'an'ın teolojisini özdeşleştiren bir adama daha ne denir ki. ağızlarında sakız ettikleri ''vahhabiler selefeiler!'' söylemleri kendi sahtekarlıklarını sadece bağırıp çığırırarak susturma kavgasından fazlası değil.

--spoiler--
sünnet ve cemaat ehlinden başka, islama katkısı olan, ona hizmet etmiş olan hiçbir çevre yoktur, olmamıştır.
--spoiler--

galiba bu rafızi zihniyetli şahısın tek katıldığım önermesi bu olacaktır. aferin aferin öğreniyorsun bir şeyler ancak sünnet ve cemaat ehli bu sezgici, sufist başı bozuk, din içinde din kuran batıni ekollerle savaştı. bir yandan söverken bir yandan övüyorsun bu ekolü. cehaletini bu seriyor ortaya.

lan neyse çok işim var metal yeterince ayar vermiş bu zevata ama akıllanmayacak o ayrı. bir de ispatlayamazsa sözlükten gitsin demiş. oldu, var mı başka dedin? cehalet başka bir şey tabi. kaynak kaynak diye yırtınacağğına bu tasavvufi ekolleri ve anadolu islam algısı üzerindeki sosyal siyasal etkilerini araştırsa öğrenecek ama işine gelmez.

neyse peder rahatsız azcık duanı eksik etme molla, biraz uzak kalacağım bir ara seni adam etmeye devam ederim merak etme. muhyiddin'e iltica et belki bizim de yardımımıza koşar?! allah akıl fikir versin size ama sizlerin palavralarını yemiyorlar artık, hadi selametle.