bugün

mazot 1 ytl olacak

efendim işin çivisi çıkmıştır dedirten seçim vaadidir. cem uzan ın kuyuya taş atması sonucu ortaya çıkmış, bazı illerde kaçak mazotun genelde yasal mazottan daha fazla satıldığından (ve bu durum kanıksandığından) "adama bak mazotu 800.000 liradan bir milyona çıkaracak" dedirten ve bunu farkeden siyasilerce ben 1 ytl nin de altına indiricem diye suyunu çıkarttıkları vaaddir.

sonuçta iş artık benzin istasyonuna gidince ucuz mazot alıcam, o yüzden satayım da arabamı 1.8 tdi passat alayım masrafını azaltırım diye araba değiştirme fikri güdenlere çuvallatmıştır. bu fiyattan mazot sadece belirli bir toplum kesimine (çiftçiler gibi duruyor şu an) hasat zamanı belli bir dönemi ve harcayacağı azami mazotu kapsayacak şekilde bu fiyat geçerli olacaktır şayet uygulanırsa.

sonuçta kabul etmek gerekir ki "yeter söz milletindir." , "toprak ekenin, yol gidenin, su kullananın." sloganları gibi derin etki bırakması söz konusu olmasa da "iki anahtar" vaadinin akibetine adaydır. Gerçekleşmesi durumunda ise yukarıdaki koşullarla gerçekleşirse bir vaad "dediğimi yaptım" dedirtmek için ne kadar altı oyulabilir anlayışına örnek oluşturacaktır.