bugün

çütik

üniversite bünyesinde bulunan tek tiyatro topluluğudur.
üye alımlarında ismini yazdıran herkesten belli bir miktar üyelik ücreti alırlar ki 800 başvuru aldıklarını söylemektedirler.
topluluktan çıkmak isteyenlere giriş ücretleri iade edilmez. üyelerden her ay aidat toplanır.
bütçelerinin maşallahı vardır. hele ki düzenledikleri tiyatro festivalinin de ücretli olduğunu hesaba katarsak...

adlarını duyurmak istedikleri belli. fakat yanlış yöntemi seçmişler gibi görünüyor. sert durarak, kıla tüye eleştiri yaparak istediklerini pek elde edemeyecek gibiler. bir insanın hele ki tiyatroyla ilgilenen bir insanın düşmemesi gereken en büyük hataya düşmüş, " biz olduk" tavırlarına bürünmüşlerdir. sanırlar ki kendi yorumları en iyidir. dramaturgi raporu bir onlarda sağlamdır.

haklarını yememek lazım, araştırmalarını belli ki derin yapıyorlar. fakat şunu da bir türlü anlamıyorlar, derine indikçe büyük resmi kaçırıp detaylarda boğuluyorlar. detayları birleştirip genel bir çerçeveye varamıyorlar...

festivallerine gelen ekiplerin oyunlarını en önce kağıt kalem not tutarak izlemekten ve oyun bittikten sonra kendi içlerinde toplanıp "oyuna nasıl giydirebiliriz, gelen ekibi nasıl sıkıştırabiliriz" diye düşünmekten de vazgeçmeliler. kabalıktan öteye geçemiyorlar zira.

eleştirel yaklaşımlarını beğenmekle beraber üsluplarını değiştirmelerini öneririm.