bugün

erbaa

Karadeniz'in Çukurova'sı, meşhur tokat yaprağı'nın %95'ini üretmesiyle o yaprağın gerçek sahibi şehirdir. Yazık ki kaptırmıştır bağlı olduğu çirkin il merkezine yaprağının adını. 32 km. uzunluğa,10 km. genişliğe sahip ovasında nazar boncuğu niyetine bir tek narenciye yetişmez. Tokat genelinde ihracat şampiyonu olan osb'ye sahiptir. Kalkınmadaki başarısı uluslararası ödülle tescillenmiştir. 42 km ötesindeki niksar'ın "zamanında biz erbaa'nın iki katıydık, şu hale bak" haykırışları keyif sigarası yaktırır insana erbaa nüfus tabelasının önünde.

2012 sonu adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 60.201 merkez nüfusa ve toplamda 95.582 nüfusa sahip Kelkit Vadisi'nin en büyük ilçesi, Tokat'ın can damarı, dünyanın ilk coğrafyacısı Strabon'un burası Pontus'un en iyi yeri dediği kutsal topraklardır.*1994 yerel seçimlerinden beri aralıksız mhp'de oluşuyla büyük yatırımların daimi üvey evladıdır.

erbaa candır, canandır, gönüllerin metropolüdür. Resmi işi olmadıkça kolay kolay gitmediği Tokat'a bağlı ilçe olması yıllardır ukte doldurur bu toprağın insanına.