bugün

allah uzun ömür versin

doğrusu: "Allah hayırlı uzun ömürler versin" ömrünüz 100 yıl olsa tüm bu yılları heba edip allah'a kulluk için kullanmazsanız değil 100 yıl 500 yılda yaşasanız boş. bu yüzdendir ki ömrün hayırlısını istemek daha evladır. hayırlı uzun ömür istemek, allah tarafından verilecek ömür süresince "hayırlı işler, ameller yapmak için istenmelidir"
kaç yıl yaşarsak yaşayalım dünyada yaptığımız her hareketten sorguya hesaba çekileceğiz, bir müslüman bunu bilir ve bu şekilde hayırlı yaşamaya çalışır.
diğer taraftan allah (cc) dünya hayatını geçici yaratmıştır, tıpkı insan gibi diğer yaratılan mahlukat gibi bir ömrü vardır. bir gün rabbimizin emri ile sonlandırılacaktır her şey. fakat müminler ve takva sahipleri için, müslümanlar için rabbimiz "sonsuz ömür, sonsuz nimet" vaddetmiştir, işte o ödül cennet hayatıdır, sürekli sabit bir yaşta kalacağınız, içinizdeki kin, nefret, haset, kıskançlık yani "dünya hayatı için" verilmiş olan bu özellikler alınıp, "allah'ın izni ile" daha önce hiç bir insanın yaşamadığı memnuniyet, ve mutluluk özellikleri ve daha önce görmediğimiz, şahit olmadığımız bir çok nimet rabbimiz mümin kullarına verecektir. ne güzel ebedi, yaşam, ebedi mukafat, ebedi huzur. bunu kim istemez? bunları kazanmak için yapmamız gereken dünya hayatında "rabbimiz tarafından" bize verilmiş olan "yaşam süresi" içinde; allah'ın kur'an-ı kerimde emrettiği şekilde ve resulunun yolunda "hayırlı işler, hayırlı ameller" yapmaktır.

edit: imla.