bugün

mostar

Doğa harikası balkanların, şirin ve acılarla dolu bir şehridir efendim. Binalarda halen mermi izlerini görmek mümkündür. Şehir anadoluda görülmesi çok da mümkün olmayan bir osmanlı şehri özelliği gösterir ki zaten osmanlıyı görmek için balkanlara gitmek lazımdır. Şirin manzarası ve osmanlı camileri ile insanda hoş bir duygu uyandırır.

Mostar köprüsü ise üstüne cila olur. O köprü ki bir anlamda artık simge olmuştur. O köprünün üstünde durup akan nehri ve o güzelim şehri izlemek ne de güzeldir. Köprüde durup nehrin akışı yönüne göre aşağıya döndüğünüzde sağda kalan taraftan azıcık yürürseniz karşınıza şadırvan restoran çıkar. Oraya kadar gelmişken orada bir yemek yemelisiniz derim. Porsiyonları çok büyük olmakla birlikte fiyatları gayet ucuzdur. Sizin türk olduğunuzu farkeden herkes size çok iyi davranmaya ve yardımcı olmaya çalışır. Böyle de severler bizi...

Kalacak yer lazım olursa da bu restorandan çıkınca yine aşağı yürüyün ve bir alt köprüden karşıya geçin. Köprünün bitti yerde bir hostel var. Palace ya da paradise gibi bir şeydi ismi şu an hatırlamıyorum. Sahibi çok tatlı bir boşnak kadın. Türkleri çok seviyor ve çok yardımcı oluyor. Fiyatları 15 euro gibi bir şey ama sizi evde hissettirebilecek kadar güzel ve temiz bir yer.