bugün

kampüse örtülü giremeyen kız

efendim gördügümüz üzere insanların olmadık yerlerinden yeni kavramlar, yeni tanımlar yapmalarına sebeb olan hanım kızlarımızdır.. türban başkaymış , başörtüsü başkaymışmış.. bu türban dediğimiz şey zaten insanların başörtüleriyle okula girememeleri için çıkarılmış, takribi bi on senedir gündemimizde olan bir terimdir.. bugün annemin taktığına türban diyorlar, ama bundan on sene önce başörtüsü diyorlardı.. ama şimdi insanlarda infiale sebep olmamak için, ne yaptı akıllı insancıklarımız, türban diye bir kavram yarattı ve ardından bakınız efendim biz başörtüsüne değil, türbana karşıyız diye akıllarınca insanları uyuttular.. eh dinle diyanetle, insanların neden başörtüsü (evet efendim basörtüsü) taktığıyla alakası olmayan insanlarda fırsat bilip atıp tutmaya başladılar.. ama şahsen bana fenalıklar gelmiştir..

birde uyduruk feminist lafları dolanmıştır ortada.. yok efendim kocaları zorla taktırıyor, kendi tercihleri değil vs.. hadi bunu da geçtim, ahkam kesme ustaları var aramızda.. neymiş, o başörtüyle, ah pardon türbanla, dişiliğini kamufle ettiğini sanıyormuş, vah zavallıcıkmış!! yaw onlara ne sizin tahrik olmanızdan, ruh fırtınalarınızdan, fantazi dünyanızdan.. sırf siz günaha girmeyin, ya da kızdan etkilenmeyin diye afrika sıcağında başörtüsü takar mı?!? inanmış, okumuş, ve öyle olduğuna kanaat getirmiş.. rabbi istedi diye bağlamış, sen uçkuruna sahip ol diye değil...

bir üçüncü meseleye gelince, oy verdiği adamlar yüzünden böyle olmuşmuş... olmuş efendim evet olmuş..birileri saçma sapan davrandı diye olmuş.. ama bunu öne sürerek, kendin ettin kendin buldun , hakkını arayamazsın, sus otur dersen minik bir kızılcık sopasını hakedersin çok afedersin... o zaman o akıl seviyesinde bir munakaşaya girmek gerekir en basitinden.. işsizlik işsizlik diye oturup ağlama evladım, bunca sene oy verdiğin partiler bu hale getirmedi mi memleketi?!? hak ettin, otur yerinde bakiiim, derler adama.. akıllı olmak lazım..

sadede gelecek olursak, anla ya da anlama karşındaki insan bir dini inanca sahip ve bu inanca uygun yaşaması gerektiğini düşünmekte.. öyle çıplak gezmek istiyorum ben demekle aynı şey değil yani.. ya da okumak için başını açsın demek çözüm yolu değil.. ben demokratım, ben modernim demekle iş bitmiyor.. adam gibi adam olmak lazım..