bugün

oglum ampul u gordugun yere bas dedi

'biz aileden chpliyiz'den ya da türksen başbuğa oy vereceksin'den farklı olmayan seçmen davranısı. tek farkları birinin okur-yazar olmamasi digerinin ise lise yada üniversite mezunu olmasıdır.

ayrıca bir secmenin siyaset bilimcisi olmasına da gerek yoktur. secmenin cogu değildir zaten. kaç kişi(üniversite mezunları dahil)cari açık, dıs politika, ortadogu hakkında bilgi sahibidir?

secimlerde kişi kendine ve millete yararı olacagını düşündüğü bir partiyi secer sadece. bunu yaparken cocugunun işe girip girmemesi, ekmek alıp alamadıgı kriterken bir baskası için 'filanca partiye oy vermezsem bir daha içki içemem, denize giremem, akmerkez acayip insanlarla dolar' bir baskası için 'ermeniler gelip evimi yakmasın' bir diğeri için 'mezhebim diğerleri gibi özgür olsun, cocugum okulda din dersi almasın' düşüncesi olabilir.

hepsi aynıdır...kişisel çıkar.

ayrıca okur-yazar olmayan teyzelerin amcaların sadece akp'ye oy verdiği düşünmek ülke gerçeklerinden bihaber olmaktır. nice amcalar teyzeler pusulada altı ok'u ararken üç hilali ararken, kelebeği, arıyı, atı ararken görülmüştür.