bugün

assassin s creed 4 black flag

serinin yeni oyunu.

söylentilere göre baş karakterimiz ac:3'deki haytham kenway'in babası.

adı edward kenway ve kendisi hem korsan hem suikastçi. e doğal olarak oyunun geçtiği yerler de karayipler. (çoğunlukla küba'da geçme ihtimali fazla)

daha fazla deniz savaşının olacağını düşünüyorum. inşallah karayip korsanlarına bağlamazlar. ben yeni oyunun uzak doğuda geçeceğini umuyordum. olmadı, yine amerika'da geçiyor. olsun, alıp oynayacağız. ama oyunun zaten gittikçe düşen seviyesini daha da düşüreceğinden korkuyorum. amerika olmuyor işte ubisoft, anla bunu! assassin's creed'in hamuruna ters bir kıta!

not: hepsi söylenti sayılır. daha kesin bir şey yok, ama kesine yakın diyebilirim.

edit: oyun resmi olarak doğrulandı. 4 mart'da oyun tanıtılacak.

bu da resmi;

görsel

edit2: Bu da oynanış videosu. görüldüğü gibi artık assassin's creed bildiğimiz assassin's creed değil. Oyun tamamen farklı bir seyre geçmiş. Açık dünya var ama, bu eski oyunlardaki gibi tarihi bir şehir açık dünyası değil. Karayip denizi açık dünya. Etrafta adalar falan var. O ada enim, bu ada senin dolaşıyoruz. Oyun hoş gözüküyor ama ac dediğin oyunun devamı değil bu oyun.

biri çıkıp "ubisof yeni bir oyun çıkartıyormuş, adı da 'korsan edward', ahan da bu oynanış videosu" dese, "aaa ne güzel bir oyuna beziyor" der ve oyunu heyecanla beklerim belki. ama bir ac hayranı olarak "assassin's creed" başlığı altında assassin's creed görmek isterim. Gta'yı da call of duty'yi de çok severim. Ama gta, call of duty'ye dönse veya tam tersi olsa, hiç memnun olmam.

velhasıl, oyun denizcilik oyununa dönmüş. adı aynı, oyun farklı. yani eski oyunlarla tek ortak noktası karakterin kostümü ve oyunun adı gibi.

tabii daha çıkmamış bir oyunu bu kadar itin götüne sokmamak lazım. ama hayal kırıklığına uğruyor biraz insan. neyse, çıksın oynayıp daha doğru bir yorumu öyle yaparım.

edit3: ahahahaha "bu da oyunun oynanış videosu" deyip linki vermeyi unutmuşum. buyursunlar:

http://www.youtube.com/watch?v=yKkc4IoMb70#at=484