bugün

eva braun

hitler 33 ila, 39 yılları arasında, biricik halkından küçük bir şey gizliyordu; bu da, eva braun'du. kendisi sadece, yerleştirildiği dağ evin görevli hitler'in yakın çevresi tarafından tanınıyordu. eva braun: "ben dünyadaki en kudretli adamın metresi.. burada oturmuş güneşe bakıyorum, her şey çok güzel..." diyordu.

bugün ikilinin yaşadıklarını gözler önüne seren renkli görüntüler, hitler'i kendisine hediye ettiği, kodak marka kamera aracılığıyla olmuştur. kendisi, kamera kullanmayı severdi, hitler de kendisini çekmesine müsaade ederdi. tabii, bu kayıtlar, çok sonra açığa çıkacaktı. hitler'in yakın mimar dostlarından birisinin söylediğine göre, ikili yanyanayken, onların aralarında mahrem bir ilişki oldugunu sezdirecek en ufak bir done bile vermezlerdi. dışarıdan baktığınızda, asla çift olduklarını anlamazdınız.

"o beni sevdiğini ifade ettiğinde, bunun anlık bir şey olduğunu biliyordum." "hemen sonrasında, sevgisi tükenme noktasında, basitleşiyordu." demiştir.

2 kez intihara kalkışmasına rağmen, hitler onunla evlenmeye asla yanaşmadı. hitler, eva braun ile asla evlenemezdi: "benim gibi üstün zekalı bir adam, sıradan bir zeka sahibi kadınla takılmalı. işlerime bir kadının karıştığını düşünsenize?", "asla evlenemem!" diyordu. bir aktör gibi düşünün, onda bulunan kadının kendisinden hoşlanmasını sağlayan o tılsım, evlilikle ortadan kalkar ve o erkek asla o kadının idolü olarak kalamaz.."