bugün

goethe institut

Çok güzel almanca eğitimi veren bir kurum ve derslerinde de Almanca konuşuluyor.

A1 seviyesinde Almanca öğrenmeye bu kurumda başladım istanbul'da. Açıkçası harika bir hocam vardı evet Türk'tü. Öğrenmem gereken her şeyi çok iyi bir şekilde öğretti bana A1 seviyesi için. 35 senelik Almanca öğretmeniydi kendisi.

Dersler nasıl geçti bu kurumda. Hocamla olan sohbetlerden duyduklarımdan aktarabileceklerim. Bu kurumda her iki senede bir öğretmenler almanya'da seminerlere katılıyorlar yeni öğretme teknikleri ile ilgili. Hocanın anlattığı şekilde söylersem. O bu mesleğe başladığında öğretme tarzı ile bugün uygulanan metotlar çok farklı. Artık sürekli kural kural ve yeni kurallar öğretmiyorlar. Grammer tabloları çizilmiyor.

Kullandığımız kitapların eğitim metodu da bu yönde. daha çok konuşmaya yönelik ama aynı zamanda konuşma konuları değiştikçe her bir konuda yeni bir gramer kuralı da geliyor. Böylece birikerek ilerliyorsun.

Bir keresinde hocamızın bir sağlık sorunu vardı yerine başka bir hoca geldi ve o gün gelen hocada, bizim kendi hocamız gibi harika anlatıyordu. Onunla perfekt öğrenmiştik. Bir gün içinde olsa kurumdaki başka bir hocayı görme şansım da bu şekilde oldu ve o günden de memnun kalmıştım.

Harika bir kütüphanesi var ayrıca istanbul'daki bu kurumun.