bugün

emrah

bundan seneler önceydi ne yalan söyleyeyim tam yılı hatırlamıyorum ama sanırım 80 li idi.zira o zamanlar türkiye de bir küçük emrah sevgisidir almış gidiyor.elbette karşılığında da ceylan vardı.
heryerde şarkıları çalıyor filmleri izleniyor.
açıkçası kültürel bozulma had safhada.
o zamanın küçük emrahı bizim şehre (atatürk stadyumuna) konsere geliyor.
yer yerinden oynuyor.herkes içeriye girmenin yolunu günler öncesinden aramaya başlamış.
bir arkadaşım vardı.gırgır ali derdik kendine ama hakikaten has dostumdu.stadyumda işi bağlamış kapalı tribünde sade gazoz ve poğaça satacakmış.
bana dedi;
- gel beraber gidelim hem konser dinleriz len..
eyvallah dedim.uzatmayayım konser yerindeyiz stadyum ağzına kadar dolu ama dışarıdan da içeri girmeye can atanlar izdiham oluşturmuş.
neyse...
o zamanki küçük emrah stadyuma futbolcuların çıktığı yerden çıkmasıyla beraber ortalık yıkıldı.kızlar ki onlar dinleyicilerin yüzde 90 ını oluşturuyorlar.yırtıyorlar kendilerini emraaaaaah emraaaaaaaah diye.
emrah ise ki kendisi nam-ı diğer küçük emrah bi o tarafa bir bu tarafa koşup kızları selamlıyor.
bizim tarafa koşmasıyla birlikte kızların bağırış çığırışları (k...çlarını yırtarcasına) ortalığı kasıp kavuruyorken bu kadar kızın ona sevgi gösterisinde bulunması bizi iyice sinirlendirdi.tansiyonumun hızla yükselmeye başlamasıyla birlikte emrah bizim tribünün önüne geldi.
o an sözleşmiş gibi gırgırla beraber ikimiz birden ona doğru işaret parmaklarımız ile orta parmağımızın arasına baş parmağımızı yerleştirerek saygı dolu selamlama işaretimizi AAAAAL SANA EMRAAHHH nidalarıyla beraber sunduk.
hatta o an onunla gözgöze geldiğimizi hatırlıyorum...
o arkasını dönüp giderken vücudumda müthiş bir rahatlama hissi olmuştu.
o an arkamızda duran genç bir emrah hastası kız bize doğru dönüp de;
-çekemiyonuz dimi pis herifler ..
dedi..
bizde ona da selamlarımızı sunduk.
ülkemizdeki kültürel yozlaşmanın ilk tohumlarının o günlerden geldiğini gördükçe vicdan azabı duyuyor ve selamlama işaretimi elimle değilde ayağımla yapmamış olmama üzülüyorum..