fatih terim

dün bir kez daha görüldü ki ünal aysal ve yönetimi ile fatih hoca arasında bariz bir kopukluk var. tabii bu kopukluğun sebeplerinden birincisi aradaki galatasaraylılık anlayışı.

ünal aysal yönetime fatih hocayı getirdikten sonra ortalama bir takım yarattı bilinçli veya bilinçsiz. çok büyük paralar verilmedi futbolculara, atılıp tutulmadı. galatasaraylılık dengesini bozacak havalı transfere yer verilmedi. fatih hocada aldı takımı ve inanılmaz bir hava yarattı. bir galatasaraylı olarak 4 5 sene sonra ilk kez o havayı hissettim. 4 5 senedir takımın maçını bile izlemez olmuştum ve bunun tek sebebi kendimizi galatasaray gibi değil real madrid, manchester city gibi görmüş olmamızdı, kısacası takımın sadece parayla çekip çevrileceğine inanılmasıydı. geçen sene bu hava kalktı ve gerçekten olması gereken galatasaray kültürü yerleşti. şampiyon olundu, her şeyden evvel takım olarak bir oyun anlayışına sahip olduk. taraftar olarak işimiz sadece sahadaydı.

ama şampiyonluktan sonra tekrardan bir hava yaratıldı. çok büyük paralara transfer girişimleri, antipatik yıldız futbolcu alımları. bir gariplik vardı. şampiyonlar ligi şampiyonu olmuşuz gibi bir hava yönetimden taraftara kadar oluştu. ama en büyük yanılgı işin daha çok başında olduğumuzu unutmaktı.

fatih hoca bence durumun böyle olduğunu biliyordu ama müdahale etmedi veya edemedi. o gereksiz sünepe havasından o da rahatsızdı. dünkü basın toplantısındaki sözleri bu seneye dair her şeyin özetiydi. bırakın başkanı, hocayı, futbolcuyu, daha takıma gelmemiş bir futbolcuyu takımdan üstün tuttuk neredeyse. bunu bende yaptım arkadaşım. hepimizin göz bebeğinde sneijderin galatasaraylı forması oluştu. yanlış! bizim göz bebeğimiz galatasaray armasıdır, galatasaray arması olması gerekmektedir.

fatih hocayla gurur duymalıyız. "banane ya ben istifa ediyoyummm." demedi hoca. güven oyu oylaması yapar gibi, çocuk gibi dahası korkak gibi davranmadı. çıktı açık açık konuştu. helal olsun sana hocam. mimiğine, küfürüne, bağırmana, gözyaşına her şeyine helal olsun. biz galatasaray taraftarına korkak olmamayı, bizim bize yeteceğimizi tekrardan hatırlattın. çok yaşa fatih hoca.

sönmesin gözündeki ateş, armadan.