bugün

jupp derwall

başımız sağolsun.

alman milli takımıyla yaşadığı büyük başarıların yanısıra, türk futbolununun yaratıcısıydı jupp derwall. son 20 yıldaki her başarıda, yabancılara karşı alınan her galibiyette, uefa kupalarında, dünya kupalarında hep onun imzası vardı.

türk futbolunu toprak sahalardan, çamur içindeki antrenmanlardan, sadece gol yememeye endekslendiğimiz avrupa maçlarından alıp; korkmamayı, yetenekleri ön plana çıkarmayı öğretmiştir.

nasıl bir devrimdir ki onun yaptığı, geldikten sadece 3 sene sonra galatasaray, şampiyon klüpler kupasında yarı final oynamıştır. eğer ben son 20 yılda 10 galatasaray şampiyonluğu gördüysem onun açtığı yol yüzündendir, eğer ben uefa kupasının süper kupasının getirilişini gördüysem onun sayesindedir. eğer bu ülke dünya kupasında üçüncülük yaşadıysa onun sayesindedir. onun elinde büyüyen tugaylar, bülentler, raşitler, erhanlar, uğurlar, muhammetler...yeni gelen futbolcu nesillerine korkmamayı öğrettiyse onun sayesindedir.

seni çok seviyoruz jupp hoca, nur içinde yat...nereye gitsen cennet yaptın yaşarken şimdi de senin mekanın cennet olsun.

(bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Jupp_Derwall)
(bkz: http://www.frmtr.com/gala...6-unutulmayanlar-2-a.html)
güncel Önemli Başlıklar