bugün

life of pi

--spoiler--

''Bir imanlının şüpheci birisinden daha mutlu olması, sarhoş bir adamın ayık olandan daha mutlu olmasından başka bir şey değildir.'' George Bernard Shaw

Film bu sözün onaylanması gibi geldi bana. ilk hikaye gerçekten güzel ve etkileyici bir hikaye. Hani pi yazara diyor ya ''seni tanrıya inandıran bir hikaye anlatacağim'' diye işte o tarz bir hikaye. Bir bengal kaplanıyla aynı sandalda hayatta kalma mücadelesi harika bir fikir zaten. Ama diğer yandan gerçek olanın bu olmadığını anlıyoruz finalde. Mesele hangisine inanmak istersin meselesi değil. Mesele ya yalanlara inanır mutlu olursun ya da gerçeklere inanır mutsuz olursun meselesi.

ilk hikaye zaten gerçek dışı bir çok nokta barındırıyor. Denizin ortasında günlerce aç kalan bir kaplanın 13 yaşındaki çocuğu yememesi temelde zaten gerçek dışı. Kısacası inancınız pi'nin kaplanla olan mücadelesi gibi sıradışı olabilir, musa denizi yarmış, ay ikiye bölünmüş olabilir, ama yalan işte; yalanlarla mutlu mu olmayı seçersiniz yoksa acı gerçekleri mi? pi'nin gerçekte bir katil olmasını mı?

--spoiler--

Bu arada CGI teknolojisi ağzımı açık bıraktı. Ulan o hayvanlar pi'den daha gerçekti resmen.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar