bugün

ingiliz gemisiyle götün götün kaçan islam halifesi

vatana ihanet ettiği kesinlikle açık bir gerçek olsa da, onu ülkeden atatürk'ün kovduğu zannıyla ve sadece atatürk düşmanlığı nedeniyle, yobazlarca utanmazca ve yalanlarla ihaneti görmezden gelinen ve sömürgecilere karşı islamı bir kez olsun cihada davet ettiği duyulmamış, tam tersine sömürgecilere karşı savaşan yurtsever osmanlı askerleri olan mustafa kemal ve dava arkadaşları hakkında idam fermanları çıkarmış sözde halifedir. aslında suudi krallarından hiçbir farkı yoktur. ingiliz savaş gemisiyle kaçmıştır. o hain değildi, kaçmadı diyenler, nasıl hain olmadığını ve nasıl kaçtığını da kanıtlamak zorundadırlar.

vahdettin'in hain olarak herkesin kabul etmesi gerekir. siyasi düşünceniz ne olursa olsun. çünkü yalın gerçek budur. bu gerçeği kabul edenlerin en azından dürüst oldukları anlaşılır.

kaçarken yanında para götürmediği iddiası inandırıcı değildir. topkapı sarayı hazinesini yanında götürmemesi hiçbirşey ifade etmez. belki de, işgalci ingilizler buna izin vermemiştir. sürgün yıllarında kendisi ve epey geniş maiyetini yıllarca geçindirecek kadar parası olduğu açıktır. sürgün hayatı boyunca tek bir işte çalışmadan nasıl geçinirdi yoksa. zaten parasız öldüğü iddiasının hain olmadığını kanıtlamasına imkan yoktur. zaten hainler, layık oldukları şekilde ölürler.